Nyitókép: Pixabay.com

Budapestre aranykor köszönt - ingatlanpiaci tekintetben

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid
2018. november 22. 20:25
Most van lehetőség az ingatlanszakmának alkotni, akár a következő évtizedekre is meghatározni ezt a várost; szinte minden szegmensre, ingatlantermékre igény van, legyen az lakás, ipari, szállodai, kereskedelmi, irodai egység – hangzott el a Portfolio szakmai tanácskozásán.

Bizonytalan világban élünk, de nagyon fontos leszögezni, hogy ennek ellenére az ingatlanpiac helyzete biztató – kezdte a Portfolio ingatlankonferenciáján nyitóbeszédét az R.I.C.S. Nemzetközi ingatlanakkreditációs szervezet magyarországi elnöke. Noah Steinberg a csütörtöki tanácskozáson hangsúlyozta: jelenleg konjunktúra van, tehát az ország gazdasága növekszik és központi akarat is van Budapest fejlesztése érdekében, ami kedvező végkimenetellel kecsegtet - tette hozzá.

"Egyfajta aranykorba értünk, ahol van lehetőség az ingatlanszakmának alkotni, és a következő időszakra, évtizedekre meghatározni ezt a várost. Ez egy óriási lehetőség! Ha megnézzük, szinte minden szegmensre, minden ingatlantermékre igény van, legyen lakás, legyen ipari, szállodai, kereskedelmi, irodai egység" - fogalmazott Noah Steinberg.

A szakmai szervezet magyarországi elnöke úgy folytatta, hogy

a terület idei tranzakciós értéke várhatóan mintegy 1,7 milliárd eurót érhet el,

ráadásul ennek 58 százaléka magyar szakmai befektetőkhöz köthető, ami biztonságot ad. Szerinte historikusan nézve nem kiugrásszerű a mostani ingatlanpiaci növekedés, de természetes, hogy ha valahol egy ideig nem épül semmi, akkor minden javulás ugrásszerűnek tűnik.

Végül beszélt arról is, hogy

a jelenlegi piaci helyzet nagy lehetőséget jelent, ami viszont nagy felelősséggel is jár, ezért alapvetőnek kell lennie az ingatlan szakmában a tisztességnek és a szakmaiságnak.

Figyelmeztetett, az ingatlanpiacon hiába versengenek egymással a piaci szereplők, a közös érdek mégis csak az, hogy mindenki sikeres lehessen - zárta felszólalását Noah Steinberg.

A Portfolio konferenciáját 14. alkalommal rendezték meg ismét több száz fő részvételével.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aranykor jöhet a budapesti ingatlanpiacon - Noah Steinberg
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást