ÚJABB CIKKÜNK A TÉMÁBAN
A szakember szerint nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt.
Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni.
A szakember a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.
A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez. Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, ugyanakkor hozzátette, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.