Nyitókép: Antal N. (Police.hu)

Kutyák tehetnek pontot a soroksári gyilkossági ügy végére

Infostart
2018. október 8. 20:59
A futónő bestiális kivégzőjét a világ legjobb nyomozókutyáival keresték, az ebek különleges helyekre vezették a rendőröket.

Egy évvel a soroksári futónő meggyilkolása után a világ legjobb német nyomkereső kutyáit is bevetették az igazság kiderítése érdekében, az ebek viszont érdekes helyekre vitték a rendőröket, többek között a Teve utcai rendőrpalotába - írja a Blikk.

A lap szerint miután a Pesterzsébet és Soroksár közötti erdős területen megölt asszony cipőjéről és zoknijáról a szagmintát levették, illetve a családanya telefontokjával megismertették a kutyákat, a szimatra 300 kilométeres utat jártak be.

Szagot fogtak:

  • a tetthelyhez közeli Duna-parton
  • több erzsébeti garázsnál, kocsmánál és a polgármesteri hivatalnál
  • egy barkácsáruháznál a köteleknél (ismert: kötél volt a gyilkos eszköz)
  • a Teve utcai rendőrszékháznál.

A Teve utcai szimat esetében a kutyák meg sem álltak a földszinti italautomatáig, majd mentek tovább a lift felé, majd azon az emeleten akartak kiszállni, ahol a lopással kapcsolatos ügyeket vizsgálják. Sőt: még ennél is pontosabb volt a jelzés, hisz a hasonló ügyekben érintett tanúkat, gyanúsítottakat kihallgató szobáig baktattak. Ez a részlet azért fontos, mert a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter többszörös visszaeső betörő és tolvaj.

A nyomozati anyag - a lap szerint - már most több ezer oldalra rúg.

Gyurik Krisztinát 2013-ban futás közben támadta meg és ölte meg gyilkosa. Az elkövetőt öt évig hiába keresték, idén azonban egy laboratóriumi vizsgálat R. Szilveszterhez vezetett.