Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Magánzárkában tölti mindennapjait a Viking-kapitány a börtönben

Infostart
2019. június 8. 15:35
Az ukrán hajóskapitány, aki a Viking Sigyn hajót vezette a dunai hajóbaleset során, a többi rabtól elkülönítve, magánzárkában van, viszont amikor csak tud, telefonál.

A Viking Sigyn szállodahajó kapitányát, az ukrán Jurij C.-t jelenleg egy budapesti fegyintézetben tartják fogva, miután az ügyészség fellebbezett a rá kiszabott óvadék ellen. A bíróság döntése alapján 15 milliós letétért szabadulhatott volna, így viszont a fellebbezésről való döntésig még rács mögött marad.

A kapitány nem tartja magát vétkesnek a múlt heti balesetben, amelynek során az általa irányított Viking Sigyn szállodahajó nekiütközött a Hableány turistahajónak. A kisebbik hajó felborult és mintegy hét másodperc alatt elsüllyedt.

Az ukrán férfi továbbra sem hajlandó vallomást tenni, és úgy tudni, adatokat törölt a telefonjáról a baleset után.

A Ripost azt írta, hogy a férfit magánzárkában tartják, a börtönőrök is külön mozgatják, a sétákon sem vesz részt, ideje nagy részét cellájában tölti, a többi rabtól teljesen elválasztva. Napjait főként magányosan tölti a róla szóló sajtó ügyek olvasásával, hogy minél jobban felkészüljön a tárgyalásra. Emellett magánjellegű jegyzeteket ír, ezeket nem mutatja meg senkinek.

A kapitány a körülményekhez képest jól viseli a helyzetet, de nagyon hiányolja családját, ezért amikor lehetősége van telefonon beszél velük. Egyelőre csak az ügyvédje látogathatja őt a rácsok között - írta a lap.

Szombati és pénteki hírek

Kiderült, mikor emelik ki a Hableányt

Hajóbaleset: üzeneteket küldtek a dél-koreaiak a követségre

Ilyen vizsgálat után engedték el a Viking Sigyn szállodahajót

Nem a Hableány kiemelése lesz hosszadalmas

Tartós lesz az apasztás utáni vízszintcsökkenés

A hajókatasztrófával kapcsolatos további híreinket ITT találják.