Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Házkutatást tartanak Horváth Csabánál és a zuglói polgármesteri hivatalban

Infostart
2022. február 23. 11:14
A polgármester azt írta: az eljárás pontos okát nem ismerik, de együttműködnek.

"Szerdán reggel az ügyészség munkatársai jelentek meg a Zuglói Polgármesteri Hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, valamint az otthonomban. Az eljárás pontos okát egyelőre nem ismerjük, de mindenben együttműködünk az ügyészséggel" - írta közösségi oldalán Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere.

Hadházy Ákos, az Egységben Magyarországért zuglói képviselőjelöltje azt közölte, hogy hallott információkat, hogy ez meg fog történni, mert a SYS IT Services Kft-t érintő nyomozásnak lehetnek ellenzéki önkormányzatokat érintő szálai.

A SYS-szel 2019-ben kötöttek szerződést a BKV informatikai rendszerek üzemeltetésére. A SYS-csoporthoz köthető személyekre tavaly csaptak le, a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz - írja a 444.hu.

Frissítés: a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt jelenleg több helyszínen, köztük a zuglói önkormányzat épületében összehangolt eljárási cselekményeket folytat – közölte az ügyészség a hvg.hu megkeresésére. A Központi Nyomozó Főügyészség azt is közölte, hogy az eljárásról egyelőre több adat nem közölhető a nyomozás eredményessége érdekében, ugyanakkor azt ígérték, hogy közleményt fognak kiadni az ügyről.