Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Blaha: újabb csatatér a kormány és a főváros között

Infostart
2021. február 19. 12:44
Vitézy Dávid szerint a Városházán vagy akkor nem mondanak igazat, amikor a körúti villamosátvezetést támogatják, vagy akkor, amikor ellenzik.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője és a Blaha Lujza tér ügyében szintén kész tervekkel rendelkező BKK vitában áll, hogy mi legyen az fővárosi közlekedés egyik fontos csomópontjában.

A BKK határozottan képviseli azt az álláspontot, hogy a Népszínház utca körúti torkolatát követő lehetséges átvezetés útjába fákat, szökőkutat és utcabútorokat telepít, most ezt újra megerősítette a Magyar Közlekedési Klub, erre válaszul azonban Vitézy Dávid terjedelmes Facebook-posztban reagált.

“A villamos-átvezetés nyomvonalába azonban utcabútorokat és egy szökőkutat helyezünk, fákat ültetünk.” - ezt írta ma a...

Közzétette: Vitézy Dávid2021. február 19., péntek

Vitézy Dávid azt kifogásolja, hogy az "elépítéssel" ellehetetlenül mindenféle, a Rákóczi úti villamostervezéssel kapcsolatos mindenféle elképzelés, de azt véleménye hangoztatása mellett ő is elismeri, hogy a döntés a Városháza kezében van, amely szerinte korábban azt képviselte, hogy a Blaha rendbetétele "épp hogy megnyitja" a villamosépítés lehetőségét.

A vezető nem szeretne "politikai vitát" nyitni, vagy azt találgatni, ki nem mondott igazat a Blaha Lujza térrel kapcsolatban, inkább konstruktív kíván lenni, annyit javasol, ne legyenek fák és szökőkutak a lehetséges villamosátvezetés útjában.

Vitézy Dávid erre a posztra reagálva írt most.

A Blaha Lujza térrel kapcsolatban mostanában elég gyakran jelentkeztünk - és miközben ezeket a bejegyzéseket írtuk,...

Közzétette: Magyar Közlekedési Klub2021. február 19., péntek