Nyitókép: Mihádák Zoltán

Újabb fejlemények L. L. Junior kisfiának halála ügyében

Infostart
2019. november 12. 06:55
Miután kiszaladt, legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia. Az is kiderült, mennyivel ütötte el az autós.

L. L. Junior hároméves kisfiát augusztus 29-én ütötte el egy autós a zuglói Füredi úton. Az Index a sofőr védőjétől úgy tudja, a műszaki szakértői véleményben az szerepel, hogy a gyermek 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten, a sofőr pedig 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, miután zöldet kaptak a lámpánál.

Az úttestre kiszaladó gyermeket (aki a testvéréhez akart átszaladni a túloldalra) egy Opel gázolta el, amelyet egy 76 éves férfi vezetett, aki feleségével utazott a kocsiban. A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A szakértői vélemény szerint „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.”

A BRFK a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.