Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szelfizgethetett az ütközéskor a Viking-kapitány

Infostart
2019. június 20. 09:40
Ez sok mindent megmagyarázna a Hableány-tragédiával kapcsolatban, például azt is, miért dolgozik az ügyön szemészorvos is. Jurij C. 2-8 évet kaphat.

Több, névtelenséget kérő forrás megerősítette a Magyar Nemzetnek, hogy bár a Viking Sigyn szállodahajó azonnal visszatolatott a helyszínre a balesetet követően - amint ez egy pesti kamerafelvételen látszik is -, utána mégis távozott a helyszínről.

A lap forrásai szerint a Viking-utasok a kiérkező rendőröknek tolmács segítségével elmondták, hogy

az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, s ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza,

majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. Amennyiben ez így történt, akkor

a kapitány egyáltalán nem látta a katasztrófát,

nem észlelte az ütközést.

A lap kereste Jurij C. Viking-kapitány védőjét, Tóth M. Gábort, de nem érte el, így nem tudni, a szemtanúk állítása igaz-e, miszerint az ütközés pillanatában éppen szelfizgetett utasai egyikével. (Ezeket a fotókat törölhette azonnal a kapitány a lap következtetése szerint. Innen válik érthetővé a szemészorvos kirendelése, aki azt vizsgálhatja, a kormányállásból látnia kellett-e a Hableányt.)

Jurij C. 2-8 évet kaphat a Btk. szerint - írja a lap. Ám amennyiben szándékos bűncselekmény, cserbenhagyás is a gyanúsítás, majd a vád közé kerülne, halmazati büntetést szab ki a bíróság.

A május 29-ei balesetben a Hableány legalább 23 koreai utasa és 2 fős magyar személyzete lelte halálát a Margit hídnál, 7 embert kimentettek, 3 koreai turistát eltűntként tartanak nyilván.

A tragédiával kapcsolatos valamennyi hírünk ITT olvasható.