Nyitókép: MTI/EPA/Abir Abdullah

Azonnal megműthetik Budapesten a bangladesi sziámi ikreket

Infostart
2019. február 1. 13:53
72 órán belül plasztikai operáció vár a fejüknél összenőtt gyermekekre - értesült a Ripost.

Meg­kez­dő­dött a vissza­szám­lá­lás: 72 órán belül meg­műt­he­tik a szi­ámi ik­re­ket Bu­da­pes­ten - írja pénteki számában a Ripost. A lap értesülései szerint ez még nem a szétválasztó műtét, csak az ahhoz vezető plasztikai, ami megelőzi az agy és a koponya szétválasztását.

Rabia és Rukia egy hónapja Budapesten tartózkodnak - 9 éves bővérükkel és szüleikkel -, a vizsgálatok során mindent rendben találtak náluk az orvosok, a Cse­lek­vés a Ki­szol­gál­ta­tot­ta­kért Ala­pít­vány ma­gyar or­vos­csapata.

Tavaly Bangladesben két lépésben, összesen 14 órás műtéttel, dr. Hudák István idegsebész vezetésével sikerült elvégezni a fő agyi szállítóér-hálózat érpályán belüli szétválasztását egy új, az eddigiektől teljesen eltérő módszerrel. Az elmúlt hónapban az ikrek fejbőre nyújtását készítették elő a magyar fővárosban. A bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be dr. Pataki Gergely plasztikai sebész. A nyújtás körülbelül száz napot vesz igénybe, ezt követően, májusban kerülhet sor a koponya és az agy kettéválasztására dr. Csókay András idegsebész irányításával.