eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tíz év után ismét van macskája a Downing Streetnek - nézze meg!

Júniusban az új miniszterelnök, Gordon Brown költözött be a brit kormányfők mindenkori rezidenciájára, a Downing Street 10-be, most pedig Sybil, a fehérfoltos fekete cica.

A miniszterelnökségnek tíz évig nem volt macskája, mert Tony Blair felesége nem volt cicakedvelő. Az új házi-egerész beköltözését közleményben tudatták, különös tekintettel arra, hogy a brit szavazópolgárok között milliószámra vannak macskarajongók.

Sajtófotói után ítélve Sybil jóképű macska, és bizonyosan távol fogja tartani az egereket a miniszterelnökség ódon épületétől. Bárhová bemehet, volt már rá eset, hogy a kabinetirodában tűnt fel, és összegömbölyödve aludt a miniszterelnöki bársonyszékben.

Sybil elődje Humphrey volt, a szintén fekete-fehér kandúr. Nevét egy tévésorozat főszereplője után kapta, a Yes Minister című, hétről hétre jelentkező vígjáték pedáns bürokrata köztisztviselőjét hívták Sir Humphrey Appleby-nek.

Humphrey még Margaret Thatcher idején sétált be a Downing Street 10-be, és azután örökölte a macskát John Major. 1995-ben eltűnt, már-már holttá nyilvánították, de egy közeli diákszállón megtalálták, és újra elfoglalhatta helyét a miniszterelnökségen. Nem úgy, mint John Major, aki 1997-ben elvesztette a választást.

Az új kormányfő, Tony Blair feleségével azonban meggyűlt Humphrey baja. Cherie Blair nem szereti a házban a macskát, különösen nem a kandúrokat, így Humphrey-nak mennie kellett. Közönséges kiakolbólítása nem tett volna jót a kormányfő népszerűségének, így közölték, hogy Humphrey nyugalomba vonul. Tavaly márciusban adtak hírt arról, hogy a kandúr 18 éves korában, új lakóhelyén elhunyt.

Az új Downing Street-i macska a Sybil nevet a Waczak Szálló tévésorozat főszereplőnője után kapta, ugyanis hasonlít rá. Gordon Brown és felesége reméli, hogy a cica nem találja vacak szállónak a miniszterelnökséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×