eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az árvíz nem veszélyezteti a gemenci erdő állatait

Az idei árvíz nem jelent igazi veszélyt a gemenci erdőben élő nagyvadak és a növényvilág számára, de a szükséges óvintézkedéseket már megtették - mondta az InfoRádió kérdésére Pódermajer Vilmos, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője. Bajánál a Duna előreláthatóan péntek délután tetőzik.

Ebben az évben nem jelent olyan fokozott veszélyt az árvíz a gemenci erdőben élő nagyvadak és a növényvilág számára, mint a tavalyi áradás - közölte Pódermajer Vilmos

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője kifejtette, ohgy jelenleg 750 centiméteres a Duna vízállása, és várhatóan péntek délután fog tetőzni a folyó 800 centiméteren.

Pódermajer Vilmos elmondta, hogy a megelőző intézkedéseket már elvégezték. A vadmentő dombokon és a szárazon maradt területeken etetik a vadállományt - tette hozzá.

Az osztályvezető kiemelte, hogy a körtöltéseken belül biztonságban vannak a vadak, és a hullámtérben is jelentős a szárazon maradt terület.

Az állatok is megérzik a veszélyt, és a szarvas előbb kijön az ármentes területekre, mint a vaddisznó - tette hozzá Pódermajer Vilmos.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×