eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Miről tárgyalt Gyurcsány a börtönbüntetésre ítélt Rácz Péterrel?

A Népszabadság arról ír, hogy kisebb pánik tört ki néhány budai óvodában. A kerület egyetlen angol-magyar két tannyelvű általános iskolájába ugyanis túljelentkezés volt, így az iskolavezetés az új szabályok szerint kénytelen sorsolással kiválasztani leendő elsőseit.

Hirtelen úgy tűnt, feleslegessé vált a játékos iskola-előkészítő program, a gondos szülői mérlegelés és a tanítóválasztás. A gyerek sorsáról a vakszerencse dönt.

A lap felidézi, hogy januártól vezették be az új felvételi rendet az ország összes általános iskolájában. Ennek értelmében a népszerűbb iskolák nem tarthatnak a kicsiknek felvételit, ehelyett - miután a körzetbe tartozókat felvették - a többiek közül sorsolással döntenek.

A cikkben említett fővárosi iskolában egyébként később megnyugodtak a kedélyek, de csak azért, mert a sok jelentkezőre való tekintettel a fenntartó önkormányzat még egy osztály indítását engedélyezte. A sorsolás elmarad.

A Magyar Nemzet szerint alapítványt hívott életre az ifjúsági támogatások megszerzésére és az azokhoz kapcsolódó programok végrehajtására a megszűnt Magyar Úttörőszövetség több vezetője - köztük a hűtlen kezelés miatt nem jogerősen másfél évi felfüggesztett börtönre ítélt Rácz Péter és élettársa, Butor Klára, az MSZP pártigazgatója. A szervezet képviselői nemrég Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is tárgyaltak.

Az Index azt írja: egyre több kutató és IT-óriáscég hangoztatja, hogy az internet a mai formájában már nem fejlődőképes, és túl sok vele a baj.

Ki kellene dobni az egészet, és építeni helyette az utóbbi évtizedek tapasztalatai alapján egy újat. Bár ez elsőre kivitelezhetetlennek tűnik, sokan tartják úgy, hogy ez az egyetlen megoldás a jelenlegi internet olyan jellegű - főleg biztonsági problémáira -, amelyekről senki nem is álmodott, amikor a hatvanas években kiépítették az első számítógépes hálózatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×