eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fideszes képviselő: jár nekem a 18 millió forint

Busásan megtérülhet a Magyar Posta számára a fogyasztási szokások felmérését szolgáló kérdőívek kiküldése, ugyanis évente 50 millió forintot hozhat az adatbázis forgalmazása. Lapszemle.

Hamarosan debütálhat az első, patikán kívüli gyógyszerárus. A Népszabadság értesülése szerint egy Mol-kút lesz az első ilyen árusítóhely. Eddig negyven forgalmazási kérelem futott be az Országos Tisztiorvosi Hivatalhoz.

A gyógyszerárusításhoz az üzletnek száraznak, fűthetőnek, jól szellőztethetőnek kell lennie, a gyógyszereket csak önálló polcon vagy külön helyiségben, zárt szekrényben lehet elhelyezni, és tizennégy év alattiakat nem szolgálhatnak ki.

Bár nem szükséges a helyszínen szakasszisztencia, a boltok szerződésben nevezik meg azt a "kontaktszemélyt", aki a forgalmazás szabályszerűségéért felel. Feltétel az is, hogy a nyitva tartás ideje alatt folyamatosan elérhető legyen az Országos Gyógyszerészeti Intézet által hitelesített információs bázis, valamilyen kiadvány, esetleg CD, amelyből minden kérdésre választ kaphatnak a vevők.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy családtagjainkra, jövedelmünkre, állataink táplálkozására is kíváncsi a Magyar Posta Zrt. abban a többoldalas kérdőívben, amelyet a háztartások zömének kiküldtek az elmúlt napokban. Aki kitölti, reklámlevelek özönére számíthat. Adatainkkal a posta évente 50 millió forintot kereshet majd.

Az Index azt írja: Lázár János vezeti és Horn Gábor, valamint Magyar Bálint zárja az a sort, amelyet az elmúlt négy évben a képviselők által felvett költségtérítés alapján állítottak össze. Lázár János fideszes képviselő 18 millió forintot igényelt vissza, szerinte ez a pénz járt neki.

A legkevesebb pénzt három SZDSZ-es (köztük Magyar Bálint és Horn Gábor) és két MSZP-s igényelte, fejenként 41 ezer forintot. Az MTV híradója szerint az elmúlt négy évben csak a budapesti politikusok átlagban havonta 150 ezer forint benzinpénz után igényeltek költségtérítést, ami hatezer kilométerre elég üzemanyag.

A vidékiek 110 ezer forintot igényeltek vissza, de ők akár 353 ezer forintot is felvehetnének. A nem fővárosi parlamenti képviselők lakbértámogatást is kapnak. A híradó információi szerint a 386 képviselőből 200-an a négy év alatt 10 millió forintot meghaladó összeget kaptak a parlamenttől.

A kormányprogram 2007-re vonatkozó konkrét vállalásai csak részlegesen valósulnak meg - értesült a NAPI Gazdaság. A felsőoktatási kockázatfedezeti alapnak még csak a törvényi háttere van meg, lemaradásban van a diákotthoni férőhelyet növelő program is, amit a kabinet az eredménytelen közbeszerzési pályázatokkal magyaráz.

A néhány nem oktatási és egészségügyi jellegű vállalás közül már a tavaszi jogalkotási programban is megjelenik egy új közpénzügyi törvény tervezete, ám az elmúlt évi tavaszi tervekkel ellentétben csak egyszerű feles jogszabályként és nem alkotmánymódosításként.

Naponta tartanak újabb és újabb egyeztetéseket a koalíciós pártok a már törvényben rögzített reformlépések kivitelezéséről - írja a Világgazdaság.

A kabinet politikai öngólokkal fizeti meg az árát annak, hogy a részletek kidolgozását elnagyolta, a speciális esetekkel nem számolt. A tempót a konvergenciaprogramban rögzített, majd a költségvetésben elfogadott számok, lépések január elsejei bevezetése diktálta. Eközben a politikai érzékenység híján lévő Molnár Lajossal szemben a szocialisták több csatát is megnyertek.

A portfolio.hu arról számol be, hogy a szükséges törvényi minimumon, 4.074 forinton adott ajánlatot az Intesa SanPaolo az Inter-Európa Bankra. Az ajánlati ár jelentősen alulmúlja a piaci árfolyamot, és a hitelintézet értékét is. A hír csalódást jelent a piacnak, az alacsony közkézhányad miatt egy magasabb ajánlat sem rengette volna meg az olasz óriásbank kasszáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×