eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Svéd cikk mint magyar kormányzati állásfoglalás

Az Egészségügyi Minisztérium hivatalos kormányzati állásfoglalásként egy svéd pszichiáter cikkét vette át és tette közzé - kisebb változtatásokkal. A Társaság a Szabadságjogokért szerevzet szerint a lépés etikailag kifogásolható.

A kábítószerek veszélyességéről szóló állásfoglalást a neurológiai és a pszichiátriai kollégium dolgozta ki, a dokumentumhoz egyedül felhasznált forrás egy svéd pszichiáter cikke volt - mondta el az InfoRádiónak Sárosi Péter, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezet drogpolitikai programvezetője.

Sárosi Péter szerint etikátlan, hogy egy olyan állásfoglaláshoz, amelynek alapján új, alapvető emberi szabadságjogokat is érintő jogszabályok születhetnek, mindössze egyetlen forrást használtak fel.

A szakmai kollégiumok által kiadott három és fél oldalas dokumentum bibliográfiája gyakorlatilag megegyezik azokkal az írásokkal, amelyekből a skandináv kutató dolgozott, a szöveg pedig nagyrészt szó szerinti fordítása a svéd cikknek - mondta Sárosi Péter.

A TASZ munkatársai akkor vették észre, hogy a két anyag megegyezik, amikor saját állásfoglalásukat készítették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×