Kampányhírek percről percre

Infostart
2018. április 3. 10:03
Megkezdődött a választási kampány utolsó hete. Itt megtalálja a keddi kampányhíreit.
2018.04.03. 22:34

LMP: ez visszautasítás

Az LMP-s Ungár Péter öt pontban reagált az MSZP-P felajánlására a Facebookon.

1. Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz.

2. Az MSZP csak a DK részére lépett vissza, más javára nem.

3. Az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét. Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni.

4. Az MSZP és Karácsony Gergely ma újra bebizonyította, hogy nem a kormányt akarja leváltani, hanem minél több politikusuknak akar még négy évet a parlamentben. Mert ez a párt a túlélésre játszik, másra nem.

5. Az LMP ezennel ezt a bohózatot lezártnak tekinti.

2018.04.03. 22:05

Az MSZP-Párbeszéd négy helyen ajánlott fel visszalépést az LMP-nek és az Együttnek

Az MSZP-Párbeszéd tárgyalásokat kezdeményez az LMP-vel és az Együtt-tel, felajánlva a Budapest belvárosi, a csepeli, a gödöllői és a szekszárdi jelöltjük visszalépését, ha a másik két ellenzéki párt nem indít jelöltet egyetlen nyerhető körzetben sem - jelentette be a pártszövetség miniszterelnök-jelöltje kedden, Budapesten tartott kampányrendezvényen.

2018.04.03. 18:03

Orbán Viktor: folytatódik a közmunkaprogram

Hálás az ország minden közmunkásának - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Baranya megyei Vajszlón, ahol közmunkásokkal találkozott. Kijelentette: a jövőben is számítanak a közmunkások munkájára és ők is számíthatnak a kormányra, mert a következő években is folytatni fogják a közmunkaprogramot.

2018.04.03. 17:43

Tuzson: cselekvőképes kormány az ország érdeke

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint nem mindegy, hogy a vasárnapi választáson kik kerülnek hatalomra, ha Soros György emberei, akkor Magyarország végleg meg fog változni, hiszen be fogják engedni a bevándorlókat.

Tuzson Bence azt mondta: az a fontos, és Magyarországnak az az érdeke, hogy a következő időszakban egy erős, és cselekvőképes ország legyen, erős és cselekvőképes kormánnyal, amely képes olyan tárgyalásokat folytatni, amely megállítja a bevándorlás folyamatát. Amennyiben Magyarországnak nem lesz erős kormánya, cselekvőképes kormánya, vagy olyan kormánya, amely meg akarja állítani a bevándorlást, Magyarország megváltozik, és a gyermekeink már nem fognak ráismerni arra az országra, amelyben élünk - tette hozzá.

2018.04.03. 17:40

A Jobbik módosítana a nyugdíjrendszeren

A Jobbik több ponton módosításokat kezdeményez a nyugdíjrendszerben kormányra kerülése esetén.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az időseket, illetve a szociális kérdéseket érintő ügyekre önálló társadalompolitikai tárcát hoznának létre, amelynek vezetését egy - egyelőre megnevezni nem kívánt - szakemberre bíznák. Értékelése szerint a területen az elmúlt 8 évben minden kérdés politikai érdekeket szolgált. Példaként a "választási utalványként" említett Erzsébet-utalványokat és a magánnyugdíjpénztári vagyont említette.

2018.04.03. 17:35

Új részletek a külképviseleti szavazásról

A nagyvárosokban is felkészültek a külképviseleti szavazásra, Londonban például 12 asztalnál lehet majd voksolni április 8-án, és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) becslése szerint legfeljebb 20 perces sorban állásra kell számítania a szavazni kívánó mintegy 9700 választópolgárnak.

2018.04.03. 16:29

Székesfehérváron zárja a kampányt a Fidesz

Székesfehérváron lesz, péntek délután a Fidesz országos kampányzárója - erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi bejelentését Vargha Tamás (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt és Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester. Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek eredményei közül kiemelkedik "egy szemmel nem látható, de annál fontosabb eredmény", az ország biztonsága. Erre is igyekeznek majd felhívni a figyelmet a pénteki kampányzárón, amely 17 órakor kezdődik a Városház téren.

2018.04.03. 16:20

Orbán Viktor: 600 ezer

Orbán Viktor rajongótábora elérte a 600 ezret a Facebookon.

2018.04.03. 15:11

Vona a bevándorlásellenes akciótervet ismertette

Az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni - mondta Vona Gábor a Jobbik első tervezett intézkedéseit ismertető sajtótájékoztatón. Vona Gábor kifejtette: a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását.

Már nem csupán anyagi okokról van szó, de "olyan politikai légkör alakult ki az Orbán-kormány jóvoltából, ami nagyon sok fiatal számára nem teszi élhetővé Magyarországot" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a részvételi aránynak 70 százalék körülinek kell lennie a győzelemhez, és az fog győzni, aki elmegy szavazni; aki nem megy el szavazni, az pedig Orbán Viktorra szavaz.

A Jobbik elnöke bejelentette: a hátralévő öt napban minden nap bemutat egy csomagot az akcióterv részeként, amelyet április 9-étől a Jobbik el fog kezdeni végrehajtani. Gyöngyösön a bevándorlásellenes akciótervet ismertette. Ennek pontjai: a kerítésnek és a déli határzárnak meg kell maradni, fel kell állítani a határőrséget. A harmadik pont az alaptörvény módosítása, a negyedik mindenféle kvóta elutasítása (a Jobbik nem csak a Brüsszelből érkező kvótajavaslatokat utasítja el, de a 2015-ben Orbán Viktor által javasolt világkvótát is). Az ötödik pont a kötvényüzletek teljes felülvizsgálása és elszámoltatása, a hatodik a migrációs propaganda leállítása.

2018.04.03. 15:05

Gyurcsány az önkormányzati választás előrehozását javasolja

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok alakíthatnak kormányt, akkor hozzák előre idén őszre az önkormányzati választást.

2018.04.03. 14:47

Öt lépéssel készül az LMP

Az LMP az eddigi kormányokkal ellentétben nem kiszolgálni akarja a sikeres nyugati államokat, hanem közéjük akar tartozni - jelentette ki Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt, aki elmondta: ehhez fel kell számolni a bérválságot, amelyet öt lépésben hajtana végre az ellenzéki párt.

2018.04.03. 13:56

Íme a legfrissebb közvélemény-kutatások eredményei

Az utóbbi egy hónapban a kormány maradását és leváltását akarók aránya is növekedett a Závecz Research felmérése alapján. A Publicus Intézet szerint a bizonytalan szavazók aránya az elmúlt hónapban 36 százalékra csökkent. Vona Gábort beelőzte Karácsony Gergely és Szél Bernadett, a miniszterelnök-jelölti versenyben a teljes felnőtt népességet nézve Orbán Viktort 50 százalék támogatja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

2018.04.03. 10:51

Kevesebb delegált, mint négy éve

Több mint harmincezer delegált vesz részt az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt ez a szám 41 ezer volt.

A Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszerében rögzítették a március 23-án 16 óráig bejelentett delegáltakat, a kedd reggeli adatok szerint 30 203 delegáltat jelentettek be az ország 10 286 szavazatszámláló bizottságába a választáson induló pártok, országos nemzetiségi önkormányzatok és független jelöltek.

A legtöbb, 14 533 delegáltat a Fidesz-KDNP jelentette be, a második legtöbbet, 7616-ot pedig a Jobbik. Az MSZP-Párbeszéd 5173, a DK 1967, az LMP 394, az Együtt 197, a független jelöltek 126 delegáltat jelentettek be. A többieknek száznál kevesebb delegáltjuk van: a Magyarországi Cigánypártnak 96, a Momentum Mozgalomnak 32, a Magyar Munkáspártnak 17, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak 16, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának 14, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak 5, a Magyar Igazság és Élet Pártjának, a Modern Magyarország Mozgalomnak és a Tenni Akarás Mozgalomnak 4-4, az Egyenlőség Roma Pártnak, valamint a Lendülettel Magyarországértnak 2-2, az Új Magyar Front Mozgalom Pártnak 1.

Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságokba 371 delegáltat jelentettek be az NVI adatai szerint: 93-at a Fidesz-KDNP, 85-öt a Jobbik, 55-öt az LMP, 53-at az MSZP-Párbeszéd, 36-ot a DK, 18-at a Magyar Munkáspárt, 14-et az Együtt, 5-öt a Momentum Mozgalom, 4-et a független jelöltek, 3-at a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, 2-t a Magyarországi Cigánypárt, 1-1-et pedig a Lendülettel Magyarországért, az Összefogás Párt, valamint az Új Magyar Front Mozgalom Párt.

2018.04.03. 10:31

Bokros is visszalép

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke bejelentette visszalépését az 5. számú választókerületben a DK-s Oláh Lajos javára. Bokros azt mondta: nem érdemes huzakodni azon, ki az esélyesebb. A kerületben az LMP Moldován Lászlót, a Jobbik Stummer Jánost, a Momentum Soproni Tamást, a párt alelnökét indítja, míg a Fidesz-KDNP jelöltje Bajkai István ügyvéd, kerületi alpolgármester.

2018.04.03. 10:27

Még mindig bizonytalanok az ellenzéki szavazók

Néhány nappal az országgyűlési választás előtt sem tudja mindegyik ellenzéki szavazó, hogy ki az esélyes kihívója a kormánypárti jelöltnek. A Publicus Intézet vezetője szerint 70 százalékos részvétel felett a Fidesz ugyan elvileg elveszítheti a mandátumok többségét, azonban ekkor már a DK kieshet, ami a jelenlegi kormánypártoknak kedvez.

2018.04.03. 10:02

Most már a választási mozgósítás a feladat a Médianéző igazgatója szerint

A választásig hátralévő néhány napban programokkal, pozitív üzenetekkel már nehéz elérni a választókat, negatív hírekkel, botrányokkal talán, de a legfontosabb feladat a mozgósítás - mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

2018.04.03. 09:02

Így választ majd Magyarország április 8-án

Április 8-án, vasárnap országgyűlési képviselőket választ az ország. A kampány most ér a csúcsára, a politika csatatérén addig még sok minden történhet, közigazgatási szempontból azonban már mindenki felkészült a voksolásra.