Nyitókép: Getty Images/Chris Jackson

Harry és Meghan leleplező filmre készül, a sorozat megrengetheti a királyi családot

Infostart / InfoRádió - Szvetnik Endre (London)
2022. december 5. 11:59
A Buckingham-palotabeli források szerint Harry herceg bátyja, Vilmos ezúttal nem fogja vissza magát, és cáfolni fogja az őt ért vádakat.

Normál munkahétre készül az angol királyi család – legalábbis ezt mondják a Buckingham-palotában. Nem biztos, hogy teljesül a vágyuk az uralkodó családtól függetlenedett Sussex hercege és hercegnője – ismertebb nevükön Harry és Meghan – újabb, leleplezőnek beharangozott médiaszereplése miatt. Ezúttal egy Netflix dokumentumsorozatról van szó, amire Liz Garbus Oscar-díjas filmrendezőt kérte fel a médiaszolgáltató.

A brit mainstream média szerint a királyi család nem készül arra, hogy különösebben foglalkozzon a dokumentumfilm-sorozattal. A bulvársajtó szerint viszont a kulisszák mögött nagy az aggodalom. A Daily Mirror például azt írta, hogy Vilmos herceg "válságtanácskozást" tartott apjával, Károly királlyal.

Egy Netflix-bennfentes azt mondta a lapnak, hogy a sorozat sokkal rosszabb lesz, mint amit el tudnak képzelni, és a családra nézve káros lesz, ami ott elhangzik.

Harry és Meghan akkor izzasztotta meg a dokumnetumsorozat hírével Vilmos herceget és Katalin hercegnét, amikor a globális felmelegedés elleni fellépés mellett kampányoltak a tengerentúlon. A YouTube-ra felkerült előzetest egyes királyi kommentátorok úgy értékelték, hogy "Sussex-ék kihívást intéztek a rokonokhoz".

Harry és Meghan először azzal dobott kesztyűt a királyi rokonságnak, hogy egy amerikai tévéinterjúban rasszizmussal vádolták meg őket. A viszony egyre inkább elmérgesedett, Harry már nem is állt szóba a bátyjával, Vilmos herceggel, és apjával, az akkor még Károly herceggel. A néhai királynő számára hatalmas fájdalom volt Harry és Meghan kritikája – különösen abban az időszakban, amikor férje, Fülöp herceg a halálán volt.

A Sussex-párt ezek után Erzsébet jóváhagyásával megfosztották királyi címüktől és királyi családbeli feladatkörüktől. Azóta a különböző amerikai médiaszereplésekkel próbálják megkeresni a mindennapi betevőt. Harry herceg például A Tartalék címmel januárban memoárt jelentet meg arra utalva, hogy neki bátyja után nem sok lehetősége maradt hasznos szerepet betölteni a monarchiában.

A most adásba kerülő Netflix-sorozat már csak hab a tornán.

A promóciós anyagok szerint Harry és Meghan barátai és családtagjai tűnnek majd fel a sorozatban – de nem a királyi rokonok.

A sorozat híre árnyékot vetett Vilmos herceg és Katalin hercegnő múltheti amerikai útjára. További kínos perceket okozott nekik, hogy Vilmos keresztanyja – a néhai királynő egyik legközelebbi bizalmasa – tolakodó módon faggatott egy színes bőrű vendéget egy fogadáson. Az esetet sokan rasszizmusnak tartották, és a 83 éves Lady Hussey-nek le kellett mondania.

Vilmos herceg nyilatkozatban határolódott el tőle, kijelentve, hogy "a rasszizmusnak nincs helye társadalmunkban". A Buckingham-palotabeli források közben azt mondták a Daily Mailnek, hogy Vilmos többé nem fogja vissza magát, és cáfolni fog bármely "vad állítást" Harry és Meghan részéről.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Harry és Meghan leleplező filmre készül, a sorozat megrengedheti a királyi családot
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást