Nyitókép: Mclaren.com

Ricciardo kezdte az élen az F1-es idényt

Infostart
2021. március 12. 14:52
Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője érte el a leggyorsabb kört a Forma-1-es világbajnokság egyetlen szezon előtti hivatalos tesztjének péntek délelőtti szakasza során, Bahreinben.

A háromnapos gyakorlás első négy órája során bemutatkozott a Haas versenyautójában a Forma-2-es bajnok Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. A 22. születésnapját március 22-én ünneplő német versenyző azonban csupán 15 kört tudott megtenni a szahíri aszfaltcsíkon, aztán sebességváltó-problémák miatt nem tudta folytatni a tesztet.

Ricciardo 1:32.203 perces körénél jobbat senki nem tudott teljesíteni a délelőtt folyamán, ugyanakkor a második francia Pierre Gaslynak (Alpha Tauri) csupán három századmásodperc volt a lemaradása.

Gasly volt a legaktívabb, 74 kört tett meg, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel pedig bemutatkozott új csapatában, az Aston Martinban.

Nem indult jól a teszt a tavaly története egyik leggyengébb szezonját produkáló Ferrarinak, a monacói Charles Leclerc-nek ugyanis a zárás felé közeledve erőforrás-probléma miatt félre kellett állnia a burgundivörösre fényezett autóval. Leclerc így is ötödik lett, hátránya egy másodperc volt Ricciardo legjobb idejéhez képest.

A világbajnoki címvédő Mercedesnél szintén volt munkája a szerelőknek, a finn Valtteri Bottas ugyanis mindössze hat kört tudott teljesíteni, aztán a sebességváltó meghibásodása miatt az ebédszünetig már nem tudott pályára gurulni.

Délután a csapatok egy része versenyzőt cserél, a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton először fogja vezetni az új Mercedest, a Ferrarinál pedig debütál a McLarentől átigazolt spanyol Carlos Sainz Jr.

A teszt vasárnap zárul, a rekordot jelentő, 23 futamból álló idény pedig két hét múlva startol szintén Bahreinben.