Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis

Aján Tamás: felmerült a zárt kapus olimpia ötlete

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. március 30. 13:08
A már kifizetett szállások és repülőjegyek mellett számos probléma megoldatlan még a tokiói olimpia halasztásával - mondta el az InfoRádóban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke. A NOB-on óriási a nyomás, a 2021-es versenynaptárban torlódás várható.

Az utolsó időszakban egyre több NOB-tagállam juttatta kifejezésre, hogy a koronavírus-járvány miatt lehetetlen olimpiát rendezni - árulta el az InfoRádióban Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke. "Több variáció is felmerült, például hogy zárt kapuk mögött, csak televízión keresztül legyen olimpia, de ez igen abszurd helyzet lenne, úgyhogy

a NOB rájött arra, hogy nem húzhatják tovább az időt.

Én is nagyon bizakodtam, hogy lesz olimpia, de kapjuk a híreket, minden európai országban van már fertőzés, így nem lehet olimpiát rendezni" - tette hozzá a sportvezető.

Megjegyezte azt is, Thomas Bach NOB-elnök videokonferenciát tartott a sportági szövetségek nemzetközi vezetőivel, illetve a nagy olimpiai nemzetek elöljáróival is, de az amerikai és más oldalakról érkező nyomás miatt nem várhatott tovább a bejelentéssel. Vannak, akik ebben a helyzetben Thomas Bach fejét követelik, de azt Aján Tamás megérti, hogy a NOB nem akart elhamarkodott döntést hozni.

És akkor hogyan tovább? Mert amint arra Aján Tamás is rámutat,

nagyon nehéz lesz egy olimpiát a jövő évi versenynaptárban elhelyezni.

"Igen komoly kihívás a kvalifikációs versenyek megrendezése is, és azt még mi, egészségügyi szempontból dilettánsok is tudjuk, hogy amíg nincs vakcina a koronavírus ellen, nehéz lesz elhatározni, mikor lehet olimpiát rendezni" - vázolta a problémák egymásra épülését.

A sportvezető kifejtette, hogy amíg nincsenek rendszeres doppingellenőrzések sem, addig kérdéses az is, hogy az eltelő időben elért eredményeket mennyire lehet figyelembe venni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tokió elhalasztva - Aján Tamás a következményekről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást