Nyitókép: Kovács Tamás

Kopasz Bálint: a hegyekbe megyek

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2019. augusztus 26. 20:14
Az InfoRádiónak a szegedi világbajnokság után nyilatkozó Kopasz Bálintnak minden oka megvan az elégedettségre, ő a hajrákirály.

Kopasz Bálint, aki 1000 egyesben világbajnok lett, már a minszki Európa Játékok sikere után érezte, hogy előnnyel indul riválisaihoz képest. A Győr kajakozója ebben a szezonban kivétel nélkül minden döntőjét megnyerte, az olimpiai kvalifikációs vb 1000 méteres fináléjában pedig a hajrában előzte meg két nagy riválisát is.

"Nem néztem vissza a futamomat,

nem szeretem visszanézni, örülök, hogy elsőként sikerült célba érnem. Annyira sűrű volt a felkészülésem, hogy most egy nagyon rövid időre el akarok kerülni minden gondolatot, amely az élsporttal összefügg"

- mondta az InfoRádióban Kopasz Bálint, aki

hétfőtől "öt napra a hegyekbe" ment feltöltődni.

Azok után, hogy a tavalyi portugáliai vb-n még negyedik volt, vagyis lecsúszott a dobogóról, úgy tervezte, idén megnyer mindent, és ez így is lett.

"Még többet akarok fejlődni, mind mentálisan, mind fizikálisan, mind az étkezés terén. Most ennél jobban nem is sikerülhetett volna az évem" - erősítette meg Kopasz Bálint.

A taktikai részletekről szólva elmondta, Dostallal és Pimentával még csak lépést sem akart tartani 750 méterig, így indult egy hatalmasat a legvégén, 200 méteren "gyorsulta le" vetélytársait, erre pedig edzésein kifejezetten készült is.

A szegedi vb-vel részletesen foglalkozik az InfoRádió Víztükör című műsora kedd este fél kilenc után.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kajak-kenu vb - Kopasz Bálint
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást