Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Fernando Alonsó a jövő héten visszatér a McLarenhez

Infostart
2019. február 20. 20:56
A spanyol világbajnok otthagyta a Forma-1-et, de a "McLaren család tagja maradt"..

Fernando Alonso a 2018-as szezonzárón búcsút intett a Forma-1-es versenyzésnek, idén más kategóriákban keresi a sikereket, ugyanakkor a McLarennek tagja maradt, így a cégvezér Zak Brown alappal beszélt arról, hogy a kétszeres világbajnokot is bevonhatják az idei autó fejlesztésébe, tesztelésébe.

A MCL34-est a múlt csütörtökön leleplezték, hétfőn Barcelonában meg is kezdődött a tesztelés, és rendre felteszik az újságírók a kérdést, hogy a spanyol világbajnok mikor kapcsolódik be a munkába. A más sorozatokban a csúcsra törő spanyol pilótának azonban nincs nyoma, ugyanakkor a McLaren sportigazgatója az El Mundo Deportivo című spanyol sportlapnak elejtett egy érdekes mondatot.

“Fernando a McLaren család tagja. Talán a jövő héten itt lesz” – mondta Gil de Ferran, más kérdés, hogy nem kockáztatott nagyot, mert Alonso a barcelonai Mobile World Congressen ad elő, tehát a városban lesz, így nincs akadálya, hogy a tesztre is kilátogasson, ám arról már nem beszélt, hogy beszáll-e kipróbálni a 2019-es McLarent.