Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Megszakították a meccset, az egész stadion Salát siratta - videó

Infostart
2019. január 31. 07:17
Először lépett pályára a Nantes azután, hogy a klub korábbi játékosát, Emiliano Salát Cardiffba szállító repülőgép múlt hét hétfőn eltűnt.

A Saint-Étienne elleni bajnoki összecsapás 9. percében (Sala a 9-es mezben futballozott) a játékvezető megszakította a találkozót, s az egész stadion az argentin labdarúgót éltette - számol be a Nemzeti Sport. Vahid Halilhodzic vezetőedző a könnyeivel küszködött.

Mint azt az InfoStart is megírta, a 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért. Sala épp új csapatához utazottutazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál a La Manche-csatorna felett eltűnt a radarképekről.

Napokig kutattak túlélők után, a keresését végül csütörtökön leállították, mert mint azt David Barker, Guernsey kikötőmestere közleményében írta, a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi.