Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Sós Csaba: a vb-re visszatér a régi Hosszú Katinka

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. december 6. 13:23
A szövetségi kapitány szerint a szurkolók és a riválisok már a régi Hosszú Katinkát láthatják majd a jövő heti rövidpályás úszó-világbajnokságon, Kínában.

A rövidpályás világbajnokság annak ellenére, hogy nem az év fő úszóversenye, ténylegesen világesemény, ekként pedig nagyon fontos - vélekedett a jövő héten rajtoló kínai rövid pályás úszó-vb előtt Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

"Három lány és tíz fiú versenyzővel vágunk neki, tehát váltót biztos nem úszunk a lányoknál"

- jegyezte meg Sós, aki felidézte, a válogatási alapelvek kihirdetése után számos versenyző jelezte, nem tudnak az év végén még egyszer csúcsformába lendülni, de például a fiatalok közül

Késely Ajnának és Milák Kristófnak a kapitány javasolta és mondta, hogy ne vegyenek részt

egy olyan terhelt év után, ami mögöttük van, "dolgozni és pihenni is kell".

Az "öregek" közül a legnagyobb hiányzó Cseh László lesz.

Utazik viszont Hosszú Katinka, akinek lehet, hogy az év versenye lesz a mostani az év eleji kihagyás után.

"Az Európa-bajnokságon így is aranyérmet nyert nyáron, majd a kismedencés világkupaversenyeken már a régi önmagát idéző eredményeket is elért. Kezd megint az a kimagasló versenyző lenni, aki korábban volt"

- vélekedett Sós Csaba.

Sós Csaba: nagyon fontos a rövidpályás világbajnokság. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A szövetségi kapitány azt szinte garantálni tudja, hogy a 2016-os windsori eredményeket nem fogja tudni megismételni a világklasszis úszónő - a két évvel ezelőtti vb-n 7 aranyéremmel lett gazdagabb az Iron Lady.

"Fontos, hogy nyerjen, de azért az időeredmény is fontos a számunkra, én azt gondolom, hogy a régi Hosszú Katinkát fogják látni"

- mondta Sós Csaba.

A Sós Csaba úszó szövetségi kapitánnyal készült interjút teljes terjedelmében csütörtök este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallgathatják meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszó vb előtt - Sós Csaba Hosszú Katinkáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást