Nyitókép: MTI/AP/Szerhij Nyuzsnyenko

Sörfőzdébe csapódó rakéta, álcahálót szövő asszonyok - a legutóbbi képek, videók az ukrajnai konfliktusról

Infostart
2022. március 2. 23:50
Szerdán már hetedik napja tartott Oroszország katonai támadása Ukrajna ellen.

Galériában, videókban és Twitteren közzétett hírügynökségi fotókban láthatók a főbb szerdai képes tudósítások. A legfőbb szerdai híreket a háborúról itt találja.

Az alábbi videón az látszik, ahogy Luhanszkban, Lisziszanszk városában rakétatalálat ér egy sörfőzdét, amelyben állítólag katonák állomásoztak, ezért támadták meg az oroszok.

Egy orosz támadásban megrongálódott harkivi városháza egyik szobájában egy férfi John Lennon énekes portréját mutatja.

Egy hároméves gyerek rajzfilmet néz egy okostelefonon, miközben anyja többekkel álcahálót készít a hadseregnek Lvivben.

Föld alatti garázsba menekült emberek, illetve egy kórházban élelmiszert felhalmozó dolgozók Kijevben.

Civilek kelnek át Irpinnél egy híd maradványai között egy folyón 2022. március 2-án. Az ukránok úgy döntöttek, elpusztítják a hidat, hogy akadályozzák egy orosz konvoj útját. Irpin azon az útvonalon fekszik, amely Fehéroroszországból Kijev felé vezet. (Diego Herrera/Europa Press via Getty Images)

Munkások vasbeton elemeket helyeznek el Kijevben 2022. március 2-án, hogy a katonák védeni tudják a várost, ahol kijárási tilalom van életben. (Diego Herrera/Europa Press via Getty Images)
Ukrán katona látogatja meg a fiát a kijevi metró egyik föld alatti állomásán kialakított menedékhelyen 2022. március 2-án. (Erin Trieb/Bloomberg via Getty Images)

Képgaléria az MTI fotóiból: menekültek Kijevben és Budapesten, támadások maradványai, "hétköznapok" Ukrajnában, valamint tüntetések több európai városban, illetve Moszkvában, ahonnan számos demonstrálót előállítottak.