Nyitókép: MTI/AP/Sabah

Iszonytató részletek láttak napvilágot a szaúdi újságíró meggyilkolásáról

Infostart
2019. szeptember 11. 11:49
Az csak egy vérfagyasztó momentum, hogy fél órán át darabolták a holttestét.

Állítólag hallani az isztambuli konzulátuson tavaly októberben megölt újságíró, Dzsamal Hasogdzsi utolsó szavait is azon a hangfelvételen, aminek leirata most látott napvilágot - írja a BBC-re hivatkozva az Index.

A tekercsek leiratában az is szerepel, ahogy a gyilkosság miatt kiérkező 15 fős alakulat egyik tagja, egy igazságügyi orvisszakértő azt mondja a kivégzés előtt álló újságíróról: egy állat, amit fel kell áldozni. Azt is ecseteli, hogy holttestekkel dolgozik, tudja, hogy kell azokat felvágni, és bár ez a test még meleg, és nem kihűlt testtel még nem dolgozott, meg fogja oldani.

A többieket ezt követően utasítja, hogy a testrészeket zsákolják be, tegyék bőrönödkbe és vigyék el.

Amikor Hasogdzsi megérkezett a helyszínre, a leirat szerint a második emeleti irodába hívták, de gyanússá vált neki a helyzet, így azt kérte, engedjék el, mégis felrángatták.

A felvételen ekkor szólal meg állítólag a szaúdi trónörökös, Mohamed Bin Szalmán testőre, mondván, azért vannak itt, hogy visszavigyék Szaúd-Arábiába az Interpol utasítására, de az újságíró ez ellen is tiltakozott, és a kéréseknek sem engedelmeskedett, mire gyorsan bedrogozták a helyszínen.

Halála előtt ezt mondta gyilkosának a Sky News szerint:

"Ne takarjátok el a számat. Asztmás vagyok, ne tegyétek. Így megfulladok."

A török lap szerint Hasogdzsit egy fejére húzott zsákkal fojtották meg, előtte dulakodás hangját hallani. Ezután a darabolás hangjai vannak a felvételen.

Hasogdzsi azért ment a konzulátusra, hogy török menyasszonyával megkapják a szükséges papírokat leendő házasságkötésükhöz.

A férfi holtteste máig nincs meg.