Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megszólalt Orbán Viktor is Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban

Infostart
2024. június 7. 19:02
Elfogadták a lemondását a főpolgármester-jelölti posztról - mondta Orbán Viktor a TV2 Tényeknek.

Engem meggyőzött, úgy láttam, neki igaza van. Elmondta, hogy a visszalépést látja a helyes döntésnek, mi elfogadtuk. Ha a hadvezér, aki a csatában van, felméri a helyzetet, és azt mondja, ezt a lépést javasolja, én, aki az EP-kampányban vagyok, nem a fővárosiban, egyet tehetek, meggyőződök arról, hogy igaza van-e. Meghallgattam őt, és úgy láttam, hogy igaza van, azt fogom tenni, amit ő tanácsolt” - mondta Orbán Viktor a TV2 Tényeknek.

A miniszterelnök azt mondta az önkormányzati választásról, hogy jó vezetőket kell választani, mert látni lehet, hogy azok a települések jobban néznek ki, ahol akcióképes, elkötelezett polgármesterek vannak. „Ha rossz vezetőket választunk, nem sokra jutunk - fogalmazott.

A reptérrel kapcsolatban azt mondta, ennek a stratégiai cégnek hazai kézben kell lennie,fizettek érte, de az üzemeltetéshez nem értenek, azzal egy kiváló reptér-üzemeltetőt bíztak meg. A háborúról pedig azt, hogy centiméterekre vagyunk a közvetlen összeütközéstől. Soha nem gondoltam, hogy egy európai választásnak olyan jelentősége lesz, mint a mostaninak - fogalmazott, és hozzátette, hogy Donald Trump 24 óra alatt békét tudna teremteni.