Nyitókép: Máthé Zoltán

Elhagyja Magyarországot a Budapest Airport vezérigazgatója

Infostart / MTI
2019. július 30. 06:51
Az év végén távozik pozíciójából, Münchenben vállal munkát.

Év végével távozik a Budapest Airport éléről Jost Lammers vezérigazgató, aki 2020-tól a müncheni repülőtér vezetője lesz.

Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap Albert Füracker, a repülőteret 51 százalékban tulajdonló Bajorország pénzügyminiszterének bejelentésére hivatkozva kedden azt írta, a kinevezést a repülőtér üzemeltetője a felügyelőbizottság ülése után hozta nyilvánosságra.

Korábban is voltak személyi változások: július elsejétől a Budapest Airport meghatározó menedzsmentpozíciókba, a fejlesztési, valamint a vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatóság élére új embereket nevezett ki.

  • Jost Lammers mandátuma Münchenben öt évre szól és a társaságot 2002 óta vezető Michael Kerkloh-ot váltja, aki nyugdíjba vonul.
  • Jost Lammers 2007 óta a Budapest Airport vezérigazgatója, korábban a düsseldorfi repülőtéren a földi kiszolgáló vállalat és az athéni repülőtér vezetőségében dolgozott.
  • A müncheni Franz Josef Strauss Nemzetközi Repülőtér Európa egyik legforgalmasabb légikikötője, tavaly 46 milliós utasforgalmat bonyolított.