Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egyre több dolog derül ki a kecskeméti iszlamista fiatalról

Infostart
2021. június 30. 12:50
Folyamatosan tárják V. Kende elé a megtalált beszélgetéseit, erre úgy reagál, hogy nem gondolta komolyan.

Mint ismert, kevéssel a labdarúgó-Eb előtt a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség lecsapott egy 21 éves egyetemistára Budapesten, V. Kende az iszlám állam kötelékeiben terrorcselekményre készülhetett a Puskás Arénában - vagy körülötte -, valamint a Balatonnál; előzetes letartóztatásban van.

A Magyar Nemzet most azt írja, folyamatosan gyűlnek ellene a bizonyítékok a fiataltól lefoglalt műszaki eszközökről, miközben V. Kende azt állítja, hogy bár csevegett iszlamistákkal, nem követett el bűncselekményt és nem akart terrortámadást elkövetni.

A Fővárosi Főügyészség ezzel szemben nyomozati adatokra hivatkozva már azt állítja, hogy egyre több beszélgetéshez férnek hozzá, amelyben az Iszlám Államra felesküdött V. Kende radikális iszlamistákkal, ISIS-toborzókkal, szélsőséges vahabitákkal, valamint vélhetően Boszniában bujkáló mudzsahedinekkel csetel, ezeket a gyanúsított elé is tárták, de ezekre V. Kende úgy reagál: "nem gondoltam komolyan". Ebbe a kategóriába tartozik az is, hogy csőbombát akarhatott volna robbantani a Puskás Arénában vagy tömegbe hajtani autóval a Balatonnál.

V. Kendét - aki arab hangzású nevet is felvett a neten - igazságügyi elmeorvos is megvizsgálja, ha elmeállapota nem kifogástalan, az enyhítheti majdani büntetését.

V. Kende a nyarat fogságban tölti.