Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Döntött a bíróság Lovasi András balesete ügyében

Infostart
2020. június 3. 07:14
A zenész az ítélet egy része ellen fellebbezett.

A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere tavaly márciusban okozott balesetet, amikor a terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott.

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig május közepén vádat emelt.

A Blikk azt írja, a bíróság már döntött is. „A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy a vádemelés eredményes volt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben” – írta a lap megkeresésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Lovasi tudomásul vette és elfogadta a bíróság büntetővégzésben hozott döntését, ügyvédjével mégis a fellebbezés mellett döntöttek, tárgyalást kérnek. Az ügyvéd azzal érvel, hogy túlzó döntés, hogy egy évre be akarják vonni a zenész vezetői engedélyét. "Abban sem vagyok biztos, hogy indokolt, hogy eltiltsák őt a vezetéstől. Lovasi András közlekedési előélete makulátlan, túlzó lenne ez a büntetés. Előreláthatólag a tárgyalást ősszel tűzheti ki a bíróság, addig nem zárul le az ügy" – mondta Lovasi védője, dr. Balázsi Bence.