Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Fordulat Szilágyi István meggyilkolásának ügyében

Infostart
2020. május 11. 07:42
Magánzárkában tartják fogva a színész fiát az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, ahol a gyilkossággal gyanúsított férfi 14 napig lesz elkülönítve.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a férfi a gyanú szerint május 3-án egy kalapáccsal agyonverte az apját.

A férfi anyja, aki végignézte a borzalmat, a Ripostnak azt mondta, hogy a fia nem tudta bevenni a gyógyszereit, hallucinált, ezért került önkívületi állapotba a gyilkosság reggelén. A hatóság megalapozott gyanú miatt még a helyszínen letartoztatta a férfit, aki a rendőségen is dührohamot kapott. Két nappal később a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A férfi korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, 2018-ban három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték mert megverte az édesapját.

Most a budapesti Kozma utcában, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, elkülönítve őrzik a férfit. Orosz Zoltán szóvivő a lapnak elmondta, törvény szabályozza, hogy aki bekerül az intézetbe, az első 14 napot elkülönítve tölti, egészségügyi és egyéb más elővigyázatossági okból nem lehet összeereszteni más elítéltekkel.

Később, a bírósági tárgyaláson három elmeorvosi szakértő egybehangzó véleménye dönti majd el, hogy a fegyházban, vagy beszámíthatatlanság miatt, az IMEI falai között tölti-e le a büntetését.