Nyitókép: Forrás: Facebook

Zátonyra futott a Dunakanyarnál és léket kapott korábban az Árpád hídnál kiégett jacht

Infostart
2023. február 14. 17:23
Azóta szerelték a megsérült hajót.

2020 augusztusában a Duna 1704,5 fkm-énél zátonynak futott a kedden délben az Árpád hídnál kiégő jacht. Erről a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) jelentéséből tudni meg részleteket.

„Egy völgymenetben közlekedő holland motoros jacht személyzete vízbetörést észlelt a jármű faránál. A jármű vezetője a jobb partra kifuttatta a hajó orrát. A hajó személyzete egy másik hajóról kapott egy nagy teljesítményű szivattyút, amivel tudták kompenzálni a vízbetörést. Környezetszennyezés, személyi sérülés nem történt. A KBSZ vizsgálóbizottsága az esemény bekövetkezésének körülményeiről a helyszínen adatgyűjtést végzett” – áll a jelentésben.

Az Overmarine Mangusta 80 típusú hajót még 2004-ben rendelte meg a Le St-James szállodalánc, a történetéről itt írtunk részletesen:

Az Infostart hajózásban jártas forrása segített értelmezni a KBSZ-jelentés hátterét. Úgy tudja, hogy két és fél éve nagy hajós bulin vett részt a Dunakanyartól kissé nyugatra található Helembai-zátonynál a kedden délben kiégő jacht, amely akkor léket kapott, ami után javítani kellett.

Infostart

Ahogy arról az Infostart helyszíni tudósítója beszámolója alapján írt, kedden dél körül lángra kapott az Árpád hídnál, a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő hajó. Egy idő után sikerült eloltani, de aztán újra lángra kapott és még órákig égett nagy füsttel.