Nyitókép: MTI/Balázs Attila

A felsőoktatási dolgozók mindenben a pedagógusok mellett állnak

Infostart / MTI
2022. október 14. 10:22
Az FDSZ tagságának elsöprő többsége támogatja a pedagógusok követeléseit, küzdelmét – olvasható a pénteki közleményükben.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete széles körben kikérte a tagság és az egyetemi munkatársak véleményét a köznevelésben tapasztalható rendszerszintű problémák megoldatlansága nyomán kialakult pedagógus elégedetlenséggel kapcsolatos kérdésekben.

A felsőoktatási dolgozók egyetértenek azzal, hogy a felsőoktatás minőségét alapvetően befolyásolja a köznevelés sikeressége. Ennek alapja a pedagógusok munkafeltételeinek biztosítása, az oktatásra fordított költségvetési források bővítése – olvasható az FDSZ közleményében.

Mint írják, kiemelten fontos, hogy az oktató/nevelő munka elismertségének növelése, vonzóbbá tétele érdekében jelentősen emelkedjen az oktatási ágazatban dolgozók bére.

„Támogatjuk az oktatásüggyel kapcsolatos véleményüket vállaló, a sztrájkjogért kiálló pedagógusokat! Elhibázottnak tartjuk a hatalmi erőfölény alkalmazását a helyzet megoldását célzó tárgyalások helyett!” – fogalmaznak.

Úgy vélik, elengedhetetlen az oktatás résztvevőinek bevonásával történő, szakmai döntéseken alapuló megoldásra törekvő tárgyalások azonnali megkezdése! Egyben felhívják a kormány figyelmét, kérdések mielőbbi rendezése alapvetően szükséges Magyarország jövőjének biztosítása érdekében