Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Tanársztrájk: lépett a minisztérium, itt az új kormányrendelet

Infostart / MTI
2022. február 11. 21:37
Új kormányrendelet szabályozza a sztrájk során biztosítandó minimum szolgáltatást - közölte a köznevelési államtitkárság.

Megjelent a kormányrendelet, amely leszögezi, hogy gyermekfelügyeletet minden, sztrájkkal érintett köznevelési intézményben biztosítani kell, a tanulók pedig nem maradhatnak oktatás-nevelés nélkül - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a január 31-én tartott pedagógussztrájk törvényellenes volt.

A kormány álláspontja szerint a szülők és a gyermekek érdekében, az újabb káosz elkerülése céljából és a járványhelyzetre is figyelemmel pontosan szabályozni kell, hogy az esetleges pedagógussztrájk idején a köznevelési intézményeknek milyen minimum szolgáltatást kell nyújtaniuk - írták.

A köznevelési államtitkárság ezzel együtt hangsúlyozta: a kormány és a pedagógus szakszervezetek között nem a további béremelés szükségességéről van vita, hanem annak időzítéséről.