Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: az én lelkemen nem fog száradni semmi

Infostart
2021. október 3. 17:49
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje egyelőre nem lép vissza, de nem csinál hiúsági kérdést az indulásból.

A Fővám téren tartott gyűlést Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás második fordulójába a harmadik helyen bejutott miniszterelnök-jelölt.

Arról beszélt, hogy ellenzék megtisztulása volt az előválasztás, és a többség egy új ellenzékre szavazott.

Felidézte, hogy Karácsony Gergellyel megállapodtak az együttműködésben, csak abban nem tudtak megegyezni: hogy kinek van nagyobb esélye indulni majd jövő tavasszal Orbán Viktorral szemben. Úgy érzi, az új emberek bevonzására neki és a civileknek van nagyobb esélyük.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ha Dobrev Klára nyerné az előválasztást, az újabb fideszes kétharmadhoz vezetne, ezért arra kérte a DK-s szavazókat, hogy olyan jelöltet támogassanak, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni Orbán Viktort.

„Rajtam nem fog száradni egy Dobrev Klára-győzelem és ezáltal Orbán Viktor újabb négyéves kormányzása”

– mondta Márki-Zay Péter, és hozzátette, nem csinál hiúsági kérdést az indulásból. Ha Karácsony Gergely nem lép vissza a javára, akkor ő az utolsó pillanatban félrerántja a kormányt, de reméli, hogy meggyőzik a főpolgármestert. Többször is megismételte a hallgatóságnak, hogy kéri, fogadják el a döntést.

„Nem az számít, hogy kinek a neve van elől, hanem hogy milyen programmal tudják leváltani Orbán Viktort” – emelte ki a jelölt, aki arról is beszélt, hogy a 2010 előtti világot sem akarja visszahozni.