Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyöngyösi Márton elárulta, mi lesz, ha megszűnik a Jobbik

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. február 15. 18:08
Csődben van a Jobbik. A pártnak csak néhány millió forintja van, viszont egymilliárdos bírságot kellene befizetnie az államnak. A Jobbikot a megszűnés fenyegeti – ismerte el az InfoRádiónak adott interjúban Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és parlamenti frakcióvezetője.

„Minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a párt anyagi csőd előtt áll” – fogalmazott Gyöngyösi Márton. A párt elnökhelyettese tájékoztatott: csütörtökön vették kézbe az újabb, 300 millió forintos bírságot a korábbi 661 millió forintos mellé. Hacsak nem kapnak részletfizetési lehetőséget az Államkincstártól, akkor a párt vagyona inkasszó alá kerülhet, ami csődhelyzetet teremtene. Mindezt abban az évben, amikor két kampányt is finanszírozni is kellene, a pártkasszában pedig csupán pár millió forint van – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton emlékeztetett: a 2018 januárjában kiszabott 660 millió forintos bírságot csak a választások után kellett befizetniük, hiszen „jogállamiságot megcsúfoló módon Varga Mihály miniszter úr leszólt a NAV-nak, hogy ne kezdje el a büntetés behajtását”.

Az elnökhelyettes elárulta:

nem merült fel, hogy a szimpatizánsoktól pénzt kérjenek,

bár már voltak, akik megkeresték őket és felajánlották segítségüket, „de itt még nem tartunk”.

Ha nem sikerül befizetniük az összeget, zárolják a Jobbik számláit és vagyontárgyait, ami egy csődeljárás kezdetét jelentené, ami a párt megszűnéséhez vezetne – mondta az elnökhelyettes, aki hozzátette: ők maguk nem fogják megszüntetni a pártot. Az Állami Számvevőszék döntését pedig Brüsszelben és Strasbourgban egyaránt megtámadják.

„Ha a rezsim beszántja a legnagyobb ellenzéki pártot, akkor nyilvánvalóan tovább fogjuk folytatni a küzdelmet és megtaláljuk azokat az eszközöket, amivel ezt meg lehet tenni”

– fogalmazott, hozzátéve: felszámolás esetén más politikai formációban dolgoznak tovább.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyöngyösi Márton elárulta, mi lesz, ha megszűnik a Jobbik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást