Nyitókép: police.hu

Megszólalt a Ronaldo-botrányt is okozó, Budapesten elfogott hacker

Infostart
2019. február 12. 12:17
A 30 éves portugál fiatalember egy VII. kerületi lakásban él, nyomkövetővel a lábán.

A hatóságok szerint többek között Ronaldo szexbotrányáról is híreket szivárogtatott ki egy fiatal portugál férfi, akit egy európai elfogatóparancs alapján Budapesten fogtak el. Jelenleg arra vár, hogy a hatóságok döntsenek a kiadatásáról, az eljárás már folyamatban van.

A férfi jelenleg házi őrizetben van, továbbra is abban a lakásban él nyomkövetővel a lábán, al korábban, a lakást nem hagyhatja el - írta a Ripost, akinek a zárt ajtón keresztül néhány kérdésre is válaszolt.

Azt mondta, nem bűnös, és nem akarja, hogy kiadják Portugáliának, mert ott szerinte nem lesz fair a bírósági eljárás.

"Amikor értem jöttek a rendőrök, akkor elvitték a számítógépemet és egy csomó merevlemezt, több mobiletelefont meg még más műszaki holmikat is. De továbbra is tartom: nem tettem semmi rosszat!" – mondta a férfi, aki korábban Erasmus-ösztöndíjjal érkezett a magyar fővárosba.

A hacker magyar ügyvédje a lapnak azt is elmondta, hogy védencét nem tiltották el az internethasználattól, de lefoglaltak tőle eszközöket, ám nincs megtiltva neki, hogy tartsa a kapcsolatot a barátaival".

Sajtóinformációk szerint a férfi a Football Leaks honlap tulajdonosa, szerkesztője; ezen a honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldo labdarúgót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta.

Úgy tudni, a férfi ellen nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki körözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.