eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egyszülős családok: Egyedül nehéz, de nem lehetetlen! Nagy Anna, InfoRádió, Aréna

2023.07.30. 13:14
Van-e tipikus helyzet a mintegy 300 ezer egyszülős család élethelyzetében? Milyen stációi vannak az egyszülős családok életének? Hogyan lehet segíteni akkor, amikor egyszülőssé válik egy család? Mennyivel több az egyedül maradt anyuka mint apuka? Hogyan tudja ezt a gyászfolyamatot segíteni az Egyszülős Központ a szülő és a gyerek esetében? Tud-e közvetíteni egy válás békés levezénylésében az Egyszülős Központ? Bevonható-e a gyerek a szülők konfliktusaiba?
Kinek, milyen segítséget tud adni az Egyszülős Központ? Nők, vagy férfiak kérnek inkább segítséget? Hol van a legtöbb, gyermekével egyedül maradt szülő Magyarországon?
Változott e az elvált szülők megítélése? Miért esik szét sok család éppen a gyermek születése után? Kinek a társaságát keresik az egyedül maradt szülők?

Miben más az egyedül maradt apa helyzete és státusza, mint az anyáé? Miben kell máshogyan segíteni az egyedül maradt édesapát? Mi az „Apaerő hétről-hétre” program lényege?
Hogyan lehet a család többi tagját, nagyszülőket, testvéreket bevonni az egyszülős család életébe, feladatmegosztásába? Be tud-e a nagyszülő lépni a hiányzó felnőtt szülő helyére?
Budapesten vagy vidéken több az egyszülős család? Mennyit csökkent az elmúlt időszakban a válások száma? Hogyan segíthet egy mozaikcsalád az egyedül maradóknak, és mik lehetnek a nehézségei egy új családnak? Mi a helyzet akkor, amikor egy egyszülős család egyben nagycsalád is, két, három, négy gyermekkel?
Mit segít a döntéshozóknak az, hogy a Központ pontos statisztikákat ad az egyszülős családokról? Mennyivel könnyeb a család finanszírozása, mióta a kormány megelőlegezi a bíróság által megítélt tartásdíjat?
Mit csinálnak az Egyszülős Klubok, hogyan egészítik ki a Központ tevékenységét? Mi az az Egyszülős Kártya, és mire használható?

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában 2023.07.31-én. Podcast.

×
×
×