eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István: Karácsony Gergely "összehord hetet-havat"

Tarlós István főpolgármester nevetségesnek minősítette Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtöki nyílt levelét.

A főpolgármester Karácsony Gergely hozzá intézett nyílt levelére reagálva az MTI-nek azt mondta, hogy a "nemtelen módszereket" elítéli: a nyílt levél "meglepő, meg nem is", különös tekintettel arra, hogy Karácsony Gergely "végighazudta" a kampányt és mindenről beszélt, csak arról nem, amiről kellett volna.

Az érdemi kérdéseket "titkolózás, tapintatos hallgatás" övezte

- tette hozzá.

Tarlós István azt mondta, Karácsony Gergely "most összehord hetet-havat", kerületi polgármesterek állítólagos plakátrongálásait hánytorgatja fel neki, vitát reklamál, miközben ő már egyértelműen közölte az ellenzéki jelölttel, melyek a feltételei egy vitához.

"Soha nem mondtam, hogy ne legyen vita" - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, Karácsony Gergely két hete nem reagál arra, hogy lefolytasson "egy éles vitát" a szintén főpolgármester-jelölt Puzsér Róberttel, aki pedig vállalkozott erre. Teszi ezt, miközben zuglói teljesítménye "mérhetetlen" és mindig azt mondja, hogy Puzsér Róbertet figyelembe kell venni - jegyezte meg Tarlós István.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt "mindenféle bűncselekményeket emleget a Fidesznek célozva". Miközben egyik nap azt mondja, hogy a Fideszben ki mindenkit akar börtönbe csukatni, másnap azt, hogy majd a Fidesszel nagyon jól együtt fog működni, majd harmadnap megint bűncselekményekkel gyanúsítja őket - közölte Tarlós István.

Azt mondta: Karácsony Gergely "össze-vissza hazudozott" patkányügyben, a zuglói parkolási szerződés ügyében és "hazudoznak a lehallgatási ügyben is".

Ez utóbbi esetében, ahelyett, hogy egy hét alatt tisztáznák az ügyet, megneveznék a beszélgetőpartnert, hatósággal vizsgáltatnák meg a bizonyos felvételt, hol van megvágva, "életszerűtlen vádaskodásokba bocsátkoznak", és minden nap mást mondanak.

"Ettől függetlenül nem a technika a lényeg, hanem a tartalom, amit Karácsony Gergely saját hangján kimondott. Ezek nagyon súlyos mondatok" - jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, Karácsony Gergely a politikai szövetségeseit "egészen durván pocskondiázza, szidja, bűnözőnek nevezi".

Azt mondta,

Karácsony Gergely "belezavarodott" a lehallgatási botrányba is.

Tarlós István szólt arról is, "mindenki arról beszél" már legalább egy éve, hogy Tóth Csaba, a zuglói MSZP-szervezet elnöke fenyegeti Karácsony Gergelyt, és ő fél tőle. Ezt követően pedig vele fényképezkedik, összeölelkeznek. Mindeközben bűnvádi eljárást indítanak az ügyben nem fideszes képviselő feljelentés alapján - jegyezte meg Tarlós István.

A főpolgármester azt mondta: ugyanez a helyzet a XIV. kerületi parkolási szerződéssel, amelyet Karácsony Gergely bűncselekmények, piszkos alkunak, korrupciónak nevez. Ugyanakkor "lehajtott fejjel aláírja" a szerződést. Úgy fogalmazott: "Ő maga tisztakezű szerintem, de nyilván ott is megfélemlítették, valamiért feljelentés helyett (...) inkább aláírta a szerződést".

Tarlós István "egészen nevetségesnek" nevezte, azt, amit Karácsony Gergely a nyílt levelében állít. Hangsúlyozta: ő teljesítményeket, előkészített és megvalósított projekteket, intézkedéseket sorol hetek óta. Karácsony Gergely ehelyett hallgat Zuglóról, "siránkozik, panaszkodik, titkolózik". A főpolgármester úgy fogalmazott az ellenzéki kampány "egészen szánalmas", "ilyen mellébeszélésekkel, örökös panaszkodásokkal" még nem találkozott.

Kitért arra is, hogy legalább négy rendezvényét zavarták meg, és a Bajcsy-Zsilinszky úton végig megrongálták a plakátjait, csak éppen ő nem ment be '"a televízióba siránkozni".

A főpolgármester beszélt arról is, hogy napvilágot láttak "legalábbis gyanús" közvélemény-kutatások, a Medián Karácsony Gergely munkáltatója volt, és Hann Endre, a közvélemény-kutató intézet ügyvezető igazgatója "ott van (Karácsony Gergely) tanácsadói között".

Tarlós István végül kijelentette: "ez a nyílt levél rimánkodás, hogy engem mindig bántanak, mindig félrevezetnek. Sajnáljatok meg és szavazzatok rám." Ilyen módszerekhez nem hajlandó folyamodni - mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely a Tarlós Istvánnak címzett nyílt levelében azt írta, hogy tovább bővült azon témák sora, amelyeket nyilvános vita keretei között kellene megbeszélniük.

"Az Ön érdekében folytatott választási kampányt hányingerkampánnyá zülleszti pártja, a Fidesz. Ön pedig cinkos hallgatással, képmutató értetlenséggel veszi tudomásul, hogy bűncselekmények sorozatát követik el az Ön támogatói" - közölte Karácsony Gergely. Azt írta: bűncselekény ellenzéki párt elnökségi ülését lehallgatni; jelöltjét megfigyelni, hazug plakátokat közpénz felhasználásával terjeszteni; hazug váddal rendőri erővel fellépni ellenzéki kampánycsapat ellen; hivatali autóval asszisztálni azoknak, akik az ellenzék plakátjait letépik; ellenzéki pártirodát megrongálni, valamint ellenzéki politikusokat és kollégáikat hazug vádakkal lejáratni.

"Mindez a Fidesz szégyene, de mivel ezen bűntetteknek Ön a haszonélvezője, ezért elsősorban az Ön szégyene" - írta Karácsony Gergely. Hozzátette: Tarlós István tartozik azzal a budapestieknek, hogy világosan elmondja álláspontját pártja, a Fidesz "bűnben fogant hányingerkampányáról".

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×