eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Több Fodor, több konfliktus

Indul az SZDSZ elnöki posztjáért Fodor Gábor. A politikus ezt az iWiW internetes oldalon, az üzenőfalon jelentette be. Az SZDSZ ügyvivője közölte: a kormánykoalíción belül képzeli el a pártot, de szükségesnek tartja a kabinet átalakítását.

Indul az SZDSZ elnöki posztjáért Fodor Gábor ügyvivő. A politikus ezt a iWiW közösségi portál üzenőfalán jelentette be, a hivatalos közléssel péntek délelőttig vár.

"Kedves Barátaim!
Döntöttem: a tavaszi küldöttgyűlésén indulok az SZDSZ elnöki tisztéért.
Itt az ideje, hogy megújítsuk a magyar liberális pártot. Döntésemet január 19-én, pénteken délelőtt 11 órakor jelentem be a nyilvánosság előtt az A38 hajón (megközelíthető a rakpartról, a Petőfi híd budai hídfőjénél).
Megtiszteltetésnek venném, ha Te is ott lennél!
Barátsággal: Fodor Gábor"

Több Fodor, több konfliktus

Fodor Gábor az InfoRádiónak adott interjúban korábban közölte: több kérdésben konfrontatívabb, a liberális értékek mellett határozottabban kiálló SZDSZ-re kell számítani abban az esetben, ha a tavaszi küldöttgyűlés megválasztja pártelnöknek.

A politikus elmondta azt is, hogy az SZDSZ munkáját a kormánykoalíción belül képzeli el.

Fodor Gábor korábban arról beszélt, hogy kormányátalakításra van szükség a hitelesség visszaállítása érdekében, de neveket továbbra sem említett.

Az ügyvivő úgy látja, hogy erről a kérdésről a két párt a tisztújítások után tud egyeztetni, és szerinte viszonylag gyorsan le tudja rendezni ezt a kérdést.

Korábban az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke, Böhm András Fodor Gábor és Kóka János indulását valószínűsítette. Sajtóhírek szerint Kóka János is megméretteti magát, azonban a gazdasági miniszter eddig nem közölte döntését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×