Komoly zavar Wimbledonban

Infostart
2017. július 7. 18:18
Szárnyas hangyák bosszantják a wimbledoni tenisztorna résztvevőit.

A wimbledoni teniszpályákat ellepő szárnyashangya-rajok komoly zavart okoznak. A francia Jo-Wilfried Tsonga alig tudott szerválni, mert karjára telepedtek a hangyák. Persze bosszankodnak, és a levegőben csapkodnak a lelátókon ülő nézők is.

A britek első számú teniszezőnője, a magyar származású Johanna Konta azaz Konta Johanna, óriási csatában győzte le Donna Vecicet, de a mérkőzés után elmondta, hogy játék közben legalább tizenöt hangyát lenyelt.

A játékvezető Kadar Nomi figyelmét is zavarták a szárnyas rovarok, nagyon figyelt: melyik labda van benn és melyik megy ki, de közben folyvást csapkodni volt kénytelen a nyakán mászkáló hangyákat.

Az amerikai Sam Quemey azt állítja, hogy sikerült ugyan legyőznie a grúz Nikoloz Bazilasvilit, de a tizennyolcas pályán különösen sűrű volt a szárnyashangya-rajzás, és ez neki egy elvesztett szettjébe került.

Amihez hozzátehetjük, hogy a jelenség Amerikában sem ritka: ha nagy a meleg, ott is gyakran szállnak a hangyák a hívogatóan zöld füves pályák fölé.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szárnyas hangyák lepték el Wimledont
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást