Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka gondol Párizsra, de a győzelemre kevésbé

Infostart
2023. február 3. 12:36
Az úszószövetség elnöke szerint Hosszú Katinka újra edz. Ezt megerősítette a háromszoros olimpiai bajnok is, de azt mondja, nem kell folyton nyerni.

"Hosszú Katinka a tréningeket megkezdte, reggel és délután egyaránt dolgozik, vagy medencében, vagy szárazföldön. Szakmai tervét beadta a szövetségbe, hamarosan Tenerifére utazik háromhetes edzőtáborba" - nyilatkozta a Népszavának Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Nemzeti Sportnak pedig maga, Hosszú Katinka beszélt erről. Arra kérdésre, hogy újra edzésbe állt-e egyértelmű igennel felelt.

Az már egy másik kérdés, tette hozzá, hogy

"nem kell feltétlenül nyerni,

folyamatosan meg főleg nem: én nagyon sokat kaptam az úszástól, az elmúlt majdnem három évtizedben rengeteget tanultam a sportnak köszönhetően, most már szeretnék valamit vissza is adni belőle".

A vele készült interjúban ezek után inkább klubjáról beszélt. Úgy fogalmaz, most azon van, hogy kiépítse saját stábját és szeretné "megtalálni azokat a hazai és külföldi szakembereket, akikkel hatékonyan dolgozhatnék". Azon dolgozik, hogy létrehozza a sportág első magyar akadémiáját.

A rövid távú célokkal kapcsolatban kitérő választ adott: "eredményeket, amelyek a magyar úszósport hírnevét öregbítik, nem csak a vízben lehet elérni. Ebben is hiszek. Majd pár szót mondott Párizsról. Azt, hogy

néha eszébe jut.

Mindez azért is érdekes, mert az úszók szövetségi kapitánya az InfoRádióban úgy fogalmazott: Hosszú Katinkának legalább három hónap erős munkára lenne szüksége ahhoz, hogy ismét visszatérjen. Sós Csaba erről még január első napjaiban beszélt.