Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Megszólalt terveiről a MOB elnökjelöltje

Infostart
2022. január 13. 10:33
Megtartaná Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. vezetését, és számos sportszervezetet visszaintegrálna az olimpiai mozgalomba.

Január 29-én választ új elnököt Kulcsár Krisztián távozása után a Magyar Olimpiai Bizottság, egy jelölt már biztosan van a posztra.

Gyulay Zsolt szöuli olimpiai bajnok kajakozó a Hungaroring Sport Zrt. éléről érkezne a MOB-elnöki székbe. A Nemzeti Sportnak adott interjúból kiderült, 2010-ig már tagja volt az elnökségnek, de akkor Mogyoródon vállalt vezető szerepet.

Eredetileg 2024-ben akart visszatérni, mert akkor fut ki a hungaroringi fejlesztés, ráadásul akkor lesz 60 éves.

Az olimpiai mozgalomból állítása szerint sokan keresték, hogy vállalja el a MOB vezetését, fel is gyorsultak az események.

Úgy látja, a szervezetnek az "olimpizmust", a sportot kell képviselnie, hallatnia a hangját és "visszaszerezni bizonyos jogosítványokat".

Visszaintegrálná a Magyar Edzők Társaságát, az Olimpiai Bajnokok és a Halhatatlanok Klubját, a Sportkórházat, a Testnevelési Egyetemet és a sportújságíró-szövetséget is.

Maga köré szakmailag bizonyított, csúcsfelkészültségű embereket gyűjtene munkatársként.

Szólt arról is, hogy a 2024-es olimpiarendezést sportolókkal kellett volna népszerűsíteni, akkor nem fordult volna így ellene a társadalom.

Ha megválasztják elnöknek, természetesen elutazik a pekingi téli olimpiára, néhány nappal később.

Ha rajta múlik, megtartja a Hungaroringen betöltött vezetői pozícióját is, azt ugyanis egy jó rendszernek tartja, amelyből majd a MOB is tanulhatna.