Nyitókép: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Összeesett egy dán játékos a Dánia-Finnország mérkőzésen, áll a játék

Infostart
2021. június 12. 18:57
Christian Eriksen magatehetetlenül esett össze a labdarúgó-Eb B csoportjának nyitó mérkőzésének első félidejében.

A Dánia-Finnország koppenhágai Eb-csoportmérkőzés első félidejének hajrájában 0-0-s állásnál a dán Christian Eriksen minden előzmény nélkül magatehetetlenül esett össze a pályán, csapattársai azonnal körülállták, orvosi segítségre volt szükség, és láthatóan szívmasszázsra és defibrillátorra is, az újraélesztés hosszadalmas, de a hírek szerint sikeres volt, a dán szövetség is megerősítette, a labdarúgó "ébren van".

A játék a rettenetes pillanatban leállt, majd a finn játékosok és a játékvezetők is elhagyták a pályát, végül Christian Eriksent hordágyon, csapattársai kíséretében levitték a pályáról, állapotáról fél órán át nem volt hír, ám az M4 Sport híradása szerint "stabil állapotban hagyta el a stadiont", kórházba szállították a játékost.

Helyszíni tudósítások szerint a nézőket arra kérték, "mindenki maradjon a helyén", a mérkőzést később folytatják.

A 29 éves Christian Eriksen az Internazionaléval olasz bajnok volt, 109-szer lépett pályára címeres mezben. A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.