Nyitókép: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Forma–1: Sebastian Vettel az Aston Martinnál folytatja

Infostart
2020. szeptember 10. 09:59
Hónapok óta tartó találgatásoknak vetett véget a Racing Point csütörtök reggel: megerősítette, hogy Sebastian Vettel 2021-től a versenyzője lesz. A négyszeres világbajnok több évre szerződött a jövőre már Aston Martin néven futó alakulathoz – Sergio Pérez helyére.

Sebastian Vettel személyében a futamgyőzelmeket tekintve a Forma–1 történetének harmadik legsikeresebb versenyzője vált csapatot, 53 győzelemmel, 67 dobogós helyezéssel, 57 pole pozícióval – írja az m4sport.hu.

„Sebastian Vettel négyszeres világbajnokként

frissességet hoz a csapathoz.

Ő az egyik legtapasztaltabb és legtöbbre tartott versenyzője a világ autósportjának, és tudja, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a legmagasabb szinten nyerjünk” – írta közleményében a Racing Point.

Vettel 2007-ben a BMW színeiben mutatkozott be az F1-ben, de egy verseny után a Toro Rosso versenyzője lett. 2008-ban Monzában velük aratta első futamgyőzelmét, majd a következő idényben kezdetét vette a 2013-ig tartó, négy bajnoki címet hozó Red Bull-os sikerkorszaka. A Ferrarihoz 2015-ben szerződött, ám bajnoki elsőséget nem hozott. Csapata már a mostani szezon rajtja előtt jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani az év végén lejáró szerződését.

Vettel mindig hangsúlyozta, csakis abban az esetben ír alá bárkivel, ha ígéretes csomagot kínálnak neki, és lát esélyt a középtávú sikerességre. Az Aston Martinban ezt a jelek szerint megtalálta.

„Örömmel osztom meg végre ezt az izgalmas hírt a jövőmről. Rendkívül büszke vagyok, hogy elmondhatom, az Aston Martin versenyzője leszek 2021-től.

Még mindig nagyon szeretem a Forma–1-et, és az egyetlen motivációm, hogy a rajtrács elején legyek.

Az Aston Martinnal teljesíteni igazi kiváltság lesz ezt” – nyilatkozott Vettel.

Az Aston Martin másik versenyzője 2021-ben Lance Stroll lesz, akinek érvényes szerződése van az apja által 2018 nyarán felvásárolt silverstone-i csapattal. A Racing Point jövőre hivatalos gyári csapata lesz a brit Astonnak, és Lawrence Stroll már az Astonná alakulás bejelentésekor egyértelművé tette: a győzelem a céljuk.