Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fontos bejelentést tett Cseh László

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. november 21. 08:56
Kihagyja a rövidpályás úszó-Európa-bajnokságot Cseh László, aki már most a jövő évi országos bajnokságra készül. A BVSC hatszoros olimpiai érmes úszója jelenleg a 200 méteres vegyesúszásra fókuszál.

"Az Eb-t kihagyom, mert más, fontosabb terveim, céljaim vannak" - így fogalmazott az InfoRádió Vegyesúszás című műsorának nyilatkozva Cseh László többszörös világbajnok és olimpiai érmes úszó, aki tehát nem lesz tagja a decemberi, glasgow-i rövid pályás Eb válogatottjának.

Cseh László számára fontosabb, hogy a jövő tavaszi országos bajnokságra jó formában legyen.

Az Eb helyett itthon edz, illetve a viadal és karácsony között sorra kerülő rövid pályás országos bajnokságon is medencébe ugrik azért, klubjának, a BVSC-nek szeretne minél több - támogatást jelentő - ranglistapontot és dicsőséget szerezni.

A pillangós évek után

ma már a 200 m vegyest érzi fő számának,

de az 50 méteres medencében rendezendő országos bajnokságot még mindenképpen meg kell várni tavasszal, hogy kiderüljön,

van-e még értelme annak, hogy elinduljon az olimpián Tokióban.

"Mellette még azért a pillangót sem temetném, ha tényleg jól fog menni az úszás, még lehet, hogy pillangón is tudok valamit alkotni" - jegyezte meg a legenda.

A sikertelenül zárult vizes-világbajnokság óta nagyon sok mindenen változtattak edzőjével, Plagányi Zsolttal, ami az edzést illeti.

"Úgy érzem, sokat is fejlődtünk, ha még ez versenyen nem is látszik meg" - árulta el.

Az ISL úszóliga csapatversenyének kezdeményezését jó ötletnek tartja, de nem biztos abban, hogy ez lesz az úszás jövője. De természetesen a jövő heti, londoni versenyt már nagyon várja.

A Cseh Lászlóval készült teljes interjút a csütörtök esti (19.30) Vegyesúszásban hallhatja az InfoRádióban (88,1).


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Cseh László kihagyja a rövidpályás Eb-t
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást