Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf kicsit pánikba esett

Infostart
2019. július 24. 14:10
"Ezt mégis hogy csináltam?" - reagált a köztévé kamerájában világcsúcsa után Milák Kristóf, aki majdnem egy másodperccel megdöntötte Michael Phelps korszakos világcsúcsát 200 pillangón a kvangdzsui úszó-világbajnokságon.

"Ezt mégis hogy csináltam?" - kezdte nyilatkozatát Milák Kristóf a köztévében, amikor kiszállt a medencéből friss világcsúcstartóként és felnőtt világbajnokként a vizes-vb negyedik medencés úszónapján. "Mert nem tudom" - folytatta.

Elmondása szerint napközben már azt számolta, hogy a világcsúcs hogy lesz meg. Megismételte: fogalma sincs, hogy mit csinált, ezt követően azonban viszonylag pontosan leírta, mi történt a medencében.

"Az első fordulónál láttam, hogy egy testhosszal előttem van Chad Le Clos, akkor kicsit pánikba estem, de fokozatosan gyorsítottam, és vártam, hogy besavasodjak, de csak nem történt meg,

nagyon könnyű volt az egész" - elemezte magát a 19 éves honvédos úszósztár.

Hozzátette, Kozma Dominik két éve megmondta, hogy jön majd a "Milák-csúcs".

"Megtanultam 200 méter pillangót úszni" - zárta értékelését.

És rögzítsük: Milák Kristóf új világcsúcsa 1:50,73, Michael Phelps korábbi rekordja 1:51,51 volt. Szinte napra pontosan tíz éve úszta a római világbajnokságon. Cseh László hasonlóan régi Európa-csúcsa (1:52,70) is természetesen a múlté.