Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hosszú Katinka pert nyert a FINA ellen

Infostart
2019. január 11. 10:56
A Nemzetközi Úszószövetség meggátolta, hogy többen is részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) tavaly decemberi versenyén.

Egy washingtoni bíróság első fokon Hosszú Katinkának (és két társának) adott igazat abban a perben, amit azért indított a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ellen, mert a szervezet meggátolta, hogy részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) tavaly decemberi, jelentős pénzdíjakkal kecsegtető nyitóversenyén - írta a Borsonline.

A FINA kétéves eltiltással fenyegette azokat, akik rajthoz állnak Torinóban. Ezek után az olasz szövetség elnöke, Paolo Barelli lefújta a viadalt, emiatt fordult Katinka, Andrew Michael és Tom Shields bírósághoz.

Az ISL ötletét lemásolva a FINA is meghívásos viadalt szervezne tavaszra, ugyanúgy csapatban versenyezhetnének majd olimpiai és világbajnok úszók. Az eseményről még tárgyalnak, ám a portál úgy értesült, hogy az Egyesült Államok, Kína és Magyarország adna otthont a rendezvénynek. A pénzdíjjal sem fukarkodna a szervezet, 4 millió dollárt, azaz 1,25 mil­liárd forintot osztana szét az úszók között.