Újabb fronton támadhatja Hosszú Katinkát Shane Tusup

Infostart
2018. június 13. 08:42
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint nem sok esély van arra, hogy Shane valaha is visszatérjen Magyarországra. Hargitay András korábbi szövetségi kapitány szerint gondot okozhat, ha Hosszú Katinka még a férje edzésterve alapján készül.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke többek között arról beszélt, hogy szerinte nem sok esély van arra, hogy Shane valaha is visszatérjen Magyarországra, és ezt a vélekedését csak megerősítik az elmúlt hetek történései.

"Valami nagy csodának kellene ahhoz történnie, hogy beilleszkedjen a magyar edzők közé, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lesz még egy olyan versenyzője, mint Hosszú Katinka, akit fel tud vezetni a világ tetejére".

Az elnököt arról is kérdezték, hogy kizárólag Tusup-e a hibás abban, hogy nem találta meg a közös hangot a többi edzővel, avagy mindkét oldalról hibáztak. Szerinte az ellenszenv kölcsönös volt a felek között.

"Ennek vannak szakmai, emberi és kommunikációs okai, de a két pólus annyira taszítja egymást, hogy sohasem találkoznak majd, ebben biztos vagyok".

Mi alapján készül Katinka?

A Bors szerdán arról írt, hogy nem csak a saját felkészültsége szempontjából okozhat gondokat, hogy Hosszú Katinka továbbra sem nevezte meg az új edzőjét.

A lapnak nyilatkozó Hargitay András korábbi szövetségi kapitány szerint problémás lehet, ha az Iron Lady továbbra is a Tusup-féle edzéstervet használja, ezt ugyanis hivatalosan nem tehetné meg. A kidolgozott edzésterv Shane szellemi tulajdonát képezi, így az amerikai edző akár bíróságra is viheti a dolgot, ha úgy gondolja.

Persze mivel Shane nincs jelen az edzéseken, sőt kommunikálni sem hajlandó, nehéz lenne bizonyítania, hogy Katinka az ő edzéstervét használja.

Hosszú Ka­tinka jelenleg tréner nélkül versenyez, a Mare Nostrum versenysorozat első állomásán egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Nemcsak eredményeivel szerzett örömet, hanem viselkedésével is. "Nyoma sem volt már a tőle megszokott szükségtelen sztárallűröknek, öncélú mutogatásnak, arrogáns viselkedésnek" - mondta egy Franciaországban tartózkodó edző.