Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Vidnyánszky Attila találkozik a Színművészeti lemondott vezetőivel

Infostart
2020. szeptember 2. 13:43
Az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke kezdeményezte a találkozót.

Az egyetem vezetése az első pillanattól nem akart tárgyalni a kuratóriummal az együttműködésről – mondta Vidnyánszky Attila, az Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumi elnöke az ATV-ben, az egyetem vezetése kimentette magát az ITM által javasolt tárgyalás alól, a diákok pedig ultimátumot adtak.

A kuratórium elnöke elmondta: az egyetem vezetése és a diákok egy része által kifogásolt SZMSZ szabályszerűen jött létre, az SZFE-n nem diktatúra van, hanem kényszerhelyzet teremtődik a párbeszédre. Vidnyánszky Attila úgy látja, lehetőség van a megegyezésre az egyetem jövőjéről, ezért hivatalos levélben jelezte, hogy találkozni akar Upor László rektorhelyettessel, és reméli, összejön a találkozó.

Az egyetem felmondási idejét töltő vezetősége úgy döntött, hogy felelőssége részt venni ezen a találkozón – írja a szinhaz.online.

Upor Lászlót Németh Gábor és Bagossy László kíséri el, és ragaszkodik ahhoz, hogy a beszélgetést változatlan, visszaidézésre alkalmas módon rögzítsék.