Nyitókép: Forrás: Variety

Joe Biden nem hajlandó visszalépni az elnökjelöltségtől

Infostart
2024. július 6. 10:34
„Indulok, és újra győzni fogok” – mondta pénteken a hivatalban lévő amerikai elnök.

Joe Biden amerikai elnök pénteken választási gyűlésen erősítette meg, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem. A Demokrata Párt elnökjelöltje a Wisconsin állambeli Madisonban azt mondta, hogy indulok, és újra győzni fogok - írja az RTL.

Újra elismert elismerte, hogy június 27-én nem szerepelt jól az elnökjelölti vitában Donald Trumppal szemben, de azt hangoztatta, nem hagyja, hogy egy 90 perces vita kitörölje három és fél év munkáját, amelyet elnökként végzett. Joe Biden élesen bírálta Donald Trumpot, akiről azt állította, hogy ha őt választják elnöknek az amerikaiak, akkor diktatúrát épít. Joe Biden elítélt bűnözőként emlegette hivatali elődjét.

Az elnökkel helyi idő szerint péntek este főműsoridőben egy Wiconsinban előre felvett interjút sugárzott az ABC News. A CNN összefoglalója szerint Biden az ABC-nek adott interjújában is leszögezte, hogy nem száll ki az elnökválasztási versenyből. Az interjúban Biden egyebek mellett arról beszélt, hogy a vita estéjén egyszerűen rossz passzban volt, csúnya megfázással küzdött, ami szerinte nem akkora ügy, mint amekkorát csináltak belőle.

A gyenge tévés szereplésért vállalja a felelősséget, ugyanakkor bírálta Donald Trumpot, amiért az akkor is folytatta a beszédet, amikor már ki volt kapcsolva a mikrofonja, ezzel megzavarva az ő beszédidejét.

Szeinte tévednek azok a közvéleménykutatások, amelyek szerint Trump fölényesen vezet, és úgy vélte, hogy a választás egyértelmű lesz: egy beteges hazudozó ellen helyt fog állni.