Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Belengették Verstappen távozását a Red Bulltól

Infostart
2024. március 4. 18:28
A Forma-1-es világbajnok pilóta Christian Horner botránya miatt érzi magát kellemetlenül a csapatnál.

Jos Verstappen a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat követően jól bekavart az amúgy sem nyugis Red Bull-életbe kijelentésével, miszerint Christian Hornernek mennie kell a csapat éléről. Indoklását egyszerűen a csapatfőnök személyével magyarázta: szerinte nem csitul a botrány, amíg a brit a helyén marad − írja a vezess.hu.

Nagyon úgy tűnik, a holland mihamarabbi változást szeretne kieszközölni ezen a téren, vagy így, vagy úgy. Erre utal legalábbis az az információ, mely a The Telegraph birtokába jutott. A brit lap szerint Jos a barátainak egyenesen arról beszélt, hogy háromszoros világbajnok fia ott is hagyhatja a Red Bullt, ha a helyzet nem oldódik meg.

Elég komoly kijelentés ez, melynek a valóságtartalmát azért érdemes idézőjelesen kezelni, főleg a Red Bull jelenlegi formáját látva. Mindenesetre azért az idősebb Verstappen most komolyan mozgatja a szálakat: Bahreinben Toto Wolff-fal is látták tárgyalni, ebből pedig már sokan összefűzték azt, miszerint a távozó Lewis Hamilton helyére, a Mercedesbe ülhet a címvédő jövőre.

Wolff ezt rövid úton egyébként cáfolta, elütve a dolgot azzal, hogy régóta ismerik már egymást Verstappennel, szoktak beszélgetni, és amúgy sem lenne értelme a háromszoros bajnoknak átigazolni, hisz övé a leggyorsabb autó. Közben azonban megszólalt Helmut Marko is, akinek szemernyi kétsége sincs afelől, hogy a Mercedes bepróbálkozik náluk. „Meg lennék lepve, ha nem, de Max nagyon lojális pilóta” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.